Smart sous-vide-sirkulator til hjemmebruk

Nok et kickstarterprosjekt, denne gangen rettet mot hobbygourmetene.

Kokken Bam Suppipat har slått seg sammen med Q and Abe for å utvikle Nomiku. Her holder han stolt frem et eksemplar.  Foto: Q and Abe
Kokken Bam Suppipat har slått seg sammen med Q and Abe for å utvikle Nomiku. Her holder han stolt frem et eksemplar. Foto: Q and Abe Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sous-vide, mat som vakuumpakkes og varmebehandles i vannbad, gjør det lekende lett å få perfekt resultat på kjøkkenet hver gang.

Dessverre er utstyret foreløpig relativt dyrt. Vi har testet sous-vide supreme, og skal du kjøpe inn fullt utstyr må du ut med rundt 6.000 kroner. Heldigvis finnes det smarte og rimelige alternativer, blant annet denne boksen som du kan koble til for eksempel riskokeren din.

Et nytt kickstarterprosjekt har som mål å gjøre det enda enklere. Kokken Lisa Qiu, fysikeren Abraham Fetterman (Q and Abe) og kokken Bam Suppipat jobber med å skape Nomiku. En liten kjøkkendings du kan feste på kanten av en gryte, som skal gjøre en hvilken som helst gryte om til en sous-vide-maskin. Nomiku skal kombinere temperaturkontroll med sirkulator, for best mulig resultat. Se bare her:


Prisen vil være 299 dollar, eller cirka 1.800 kroner.

Gi litt, få litt

De tre skaperne av Nomiku, Bam, Q and Abe.  Foto: Q and Abe
De tre skaperne av Nomiku, Bam, Q and Abe. Foto: Q and Abe Vis mer


For at den smarte hjemme-sous-vide-sirkulatoren skal komme i produksjon, trenger Q and Abe 200.000 dollar. Og den gledelige nyheten er at de allerede har passert målet. Dersom du ønsker å bidra likevel, har de noen små belønninger i sikte. Støtter du prosjektet med fem dollar eller mer, vil Fetterman, som har en fysikkgrad fra CalTech og en PhD i astrofysikk fra Princeton, svare på et fysikkspørsmål for deg. Gir du 29 dollar eller mer, vil du få et Nomiku sous-vide-hefte med tips og oppskrifter, og en personlig takk på nettsiden. For 59 dollar vil du bli invitert til en Nomiku pop-up-fest på Manhattan (men flybilletten må du nok stå for selv) og for 99 dollar får du to billetter til festen.

Dersom du virkelig ønsker å bidra, og gir 299 dollar eller mer, får du en limited edition-Nomiku når den er klar.

Shipping skal starte 13. mars neste år, og slik fortsetter det til og med 10.000 dollar. Gir du Q og Abe cirka 60.000 kroner, vil du få fire Nomikuer, og de tre Nomiku-skaperne hjem til deg (dette begrenser seg til USA, dessverre), samt ti billetter til pop-up-fester.

Sjekk også: Slik posjerer du egget, sous-vide.

Smarte hjemmekit

Det er ikke første gang Q and Abe har laget sous-videkontroller til hjemmebruk. De har laget ulike varianter av temperaturkontrollere, som du kan kjøpe på nett, fra 50 dollar. For de virkelig hendige, viser de også hvordan du kan gjøre det helt selv. Dersom du vurderer dette, vil vi minne om at kombinasjonen vann og strøm kan være ekstremt farlig, så vi anbefaler ingen uten forsvarlig fagkompetanse å gå løs på dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer