Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf BlixVis mer

Smart sagfører for stikksag

Slik kan du sage rett med stikksag!

Har du stikksag så vet du hvor vanskelig det er å sage rett. Det blir sånn nogenlunde, og har du en sag med laser hjelper det en god del. Men du får aldri et helt pent snitt på frihånd med en stikksag, slik som du får med en kapp/gjærsag, hvis du ikke har nærmest overnaturlige evner.

Du kan spenne fast et bord og bruke som anlegg, men saga har uansett en tendens til å vandre på egen hånd. For et godt resultat trenger det strammere styring.

Wolfcraft har en utmerket løsning, som både fester emnet du skal sage i og styrer stikksaga - PSD 250.

Les også: Orden i verktøyet

Smart kombiløsning

PDS 250 kommer i flere deler, men settes sammen på 10 minutter.

Hoveddelen består av gulv/bordstøtte med innebygget tvinge til å holde materialet som skal sages. Du kan enten feste hoveddelen på et bord, med tvinger eller skruer, eller du kan bruke den frittstående på gulvet.

På hoveddelen sitter styreskinnen som kan vinkles, og på denne sitter glideren som du plasserer stikksaga i.

Enkel å montere

Du må montere styreskruene på glideren og feste holderen til glideskinnen på hoveddelen. Så justerer du styreskruene slik at de passer til bunnplata på stikksaga, maks størrelse på bunnplata er 175 x 77 mm.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi prøvde med begge våre stikksager, og begge fungerte fint. Den nyeste passet likevel best siden den eldste hadde litt kortere bunnplate. Støtten i bakkant nådde derfor ikke fram, men det har ikke noe å si siden saga føres framover uansett.

 Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Les også: De fem smarteste verktøyene

I bruk

PSD 250 er enkel å bruke. Arbeidsstykket legges i klemma og justeres i forhold til merkingen du har gjort slik at saga treffer. Så er det bare å klemme tvingehåndtaket og feste arbeidsstykket.

Stikksaga plasseres i glideren, starts og holdes stødig mot den ene siden mens du fører den fram til sagingen er unnagjort.

Resultatet blir et snitt som er nesten like rett som det du får med en kapp/gjærsag. For legging av gulv og tilpasning av hyller er den midt i blinken.

 Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Du kan også kappe lister for hjørner i 45 grader. Her trengs det litt manuell støtte siden listene har en tendens til å vri seg i klemma. Grunnen til det er at gummibelegget på klemmene ikke går helt inn slik at en list med buet profil blir stående litt på skrå hvis den klemmes fast.

Men det er altså fullt mulig å få til et helt ok resultat.

PSD 250 får du hos Clas Ohlson og www.Gustavsenas.no, vi kjøpte vår på tilbud hos Clas.

Her ser du produsebtens video av PSD 250: