Lik kaffe hver gang med Rosendahls pulverkaffedispenser, her vist frem av Annette Hoff fra Rosendals PR-byrå, House of Communication. Foto: Elisabeth Dalseg
Lik kaffe hver gang med Rosendahls pulverkaffedispenser, her vist frem av Annette Hoff fra Rosendals PR-byrå, House of Communication. Foto: Elisabeth DalsegVis mer

Smart pulverkaffedispenser fra Rosendahl

Like mye kaffe, hver gang.

Man kan mene mye om i-landsproblemer, men smarte løsninger er velkomne uansett, spør du oss. Spesielt når de løser morgenrelaterte problemer. Nærmere bestemt kafferelaterte problemer om morgenen.

LES OGSÅ:

Man skulle tro at kapselkaffe fra maskiner var det aller enkleste, men det er fortsatt mange som sverger til pulverkaffe. Særlig enklere kan det vel ikke bli? Varm opp vann, ha i et par teskjeer pulver, rør rundt og voilà.

Kaffeprodusent Herman Friele er imidlertid ikke nådig i sin dom over den frysetørrede kaffen: Som å drikke vinpulver rørt ut i vann!

Doserer kaffen

Med Rosendahls pulverkaffedispenser i Grand Cru-serien blir pulverkaffen enda mer tilgjengelig - i en pen innpakning. Dispenseren er relativt lik de populære salt- og pepperkvernene, og den kan stå på bordet eller kjøkkenbenken uten at det ser rotete ut.

Som med krydderkvernene fra Grand Cru, tar du av lokket, snur den på hodet, og vrir rundt. Men i stedet for å kverne kaffen ut, vrir du ut en og en dose. Slik får du like mye kaffe, hver gang. Slutt på skvipete kaffe fra de små teskjeene, eller at din bedre halvdel serverer deg krutt som er skikket til å ta livet av mer enn brunsnegler, fordi han bare helte litt i på gefülen. (Ja, vi snakker av erfaring, og ja, vi gikk til anskaffelse av en kaffemaskin etter å ha stiftet bekjentskap med et par kopper kaffe som kunne vekke de døde.)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her kan du se en kort video av hvordan den virker:

Pris: 199 kroner.

Alt om kaffe på DinSide

Ikke bare kaffe

Du kan selvfølgelig bruke pulverkaffedispenseren til akkurat det du vil, som passer inn i dispenseren - og med mengde som kommer ut. For eksempel salt til pastavannet, sukker til kaffen, sjokoladepulver til sjokolademelken, eller for å dosere kaffegrut til trakter eller presskanne ... her er det bare fantasien som setter grenser.

For at det skal være til nytte og ikke irritasjon er det viktig at du velger noe som du kun vil bruke et par doser av om gangen. Vi kan se for oss nytte i en enkoppspresskanne, men at dispenseren fort vil støve ned bakerst i skapet om man skal dosere kaffe til en full kaffetrakter hver gang.

Vi har testet, se hvilken pulverkaffe som smaker best

Alt henger sammen

Er du tilhenger av at ting skal passe sammen, er det også verdt å ta en titt på Grand Cru-serien. For liker du én ting, er sjansen stor for at du liker flere. Serien kjennetegnes av en miks av rette og buete linjer, med fire klassiske hakk eller skår, om du vil. Disse finner du i nesten alt; fra termokanne til glass, bestikk og kjøkkenkniver, skjærebrett og beholdere. Materialene er en blanding av glass, plast, bambus og keramikk, litt avhengig av bruken, men uttrykket er umiskjennelig Grand Cru.

Tips: Om du velger Grand Cru, eller en av de mange andre seriene som er på markedet, er opp til deg og din smak - men vi vil anbefale at du sprer ordet før jul, dersom du samler på en serie. (Ikke bare kan du slippe unna nok et morsomt slips eller en "stilig" vase som er funnet på et eller annet vilt galleri på Sørlandet i sommer, men du kan få noe du kan bruke - som passer til det du har før.)