<b>SELVLAGET KJØKKENSKAP:</b> Ikea kunne ikke levere det Petter ville ha. Da laget han det selv. Foto: Petter Nessimo
SELVLAGET KJØKKENSKAP: Ikea kunne ikke levere det Petter ville ha. Da laget han det selv. Foto: Petter NessimoVis mer

Smart og selvgjort kjøkkenløsning

Ikea kunne ikke levere det Petter ville ha. Så han laget det selv.

Vi har tidligere skrevet om smarte hjørneløsninger til kjøkken, blant annet hjørneskuffen fra Strai kjøkken, og smarte hjørneskap i forskjellige varianter.

Finner du ikke den løsningen du leter etter, i sortimentet til kjøkkenprodusenten du har valgt, kan det være en mulighet å kryssmikse mellom flere, for eksempel å sette merkevaredører på billige skrog: Ikeakjøkken med designerfronter - husk da å sjekke målene først!

Smart og selv-laget

Finner du fremdeles ikke løsningen du leter etter, kan du gjøre som DinSide-leseren Petter Nessimo, nemlig lage løsningen selv! Ubenyttet plass mellom to skap ble til et praktisk lite uttrekksskap.

– Dette må da være en smart måte å utnytte plass som blir til overs når kjøkkenmodulene er montert, i stedet for en vanlig utfyllende front, skriver Petter Nessimo til DinSide.

SELVLAGET KJØKKENSKAP: Ikea kunne ikke levere det Petter ville ha. Da laget han det selv. Foto: PETTER NESSIMO
SELVLAGET KJØKKENSKAP: Ikea kunne ikke levere det Petter ville ha. Da laget han det selv. Foto: PETTER NESSIMO Vis mer


Slik gjorde han:

Nessimo brukte to skinner fra tidligere kjøkken, som han monterte på utsiden av de to skapene - eller på innsiden av hullet om du vil. Som skapdør brukte han fronten på skuffen som er plassert under stekeovnen. Dermed får han benyttet plassen mellom to skap som ellers kun ville blitt blendet av med en utfôring.

– Ikea kom ikke opp med alternativ løsning som passet, forteller Nessimo til DinSide. Men med enkle grep får han nå effektivt utnyttet plassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han foreslår at slike fronter og skuffer eller hyller bør kunne lages i forskjellige bredder.

Har du noen smarte kjøkkenløsninger du selv har kommet på, stort eller smått, som du gjerne vil dele med andre? Send gjerne tips og bilder til til journalisten.

Vi har tidligere skrevet om lesernes smarte tips til avfallssortering: Se bilder og tips i artikkelen om lesernes beste løsninger.

Flatpakkekjøkken

Det er mange forhold å ta hensyn til dersom du skal kjøpe nytt kjøkken, skal du gå for økonomimodellene eller er du mer i makedet for dyrere, skreddersydde løsninger? Og dersom du er i markedet for å gjøre det billigst mulig, hvilket billig-kjøkken skal du velge? Det er flere aktører i dette markedet, nylig lanserte Kvik kjøkken en ny økonomiserie, Kvik Basiq.

Det er også flere kjøkkenleverandører som etterhvert har hevet seg på mer økonomivennlige flatpakkekjøkken, blant annet HTH.

Elkjøp har også et kjøkkenalternativ i den rimeligere prisklassen.

PRISTEST: Kan flatpakkete HTH-kjøkken konkurrere med Ikea?