Dette smarte huset hjelper deg å holde drillen i vater, samtidig som den samler opp mesteparten av støvet når du driller. Foto: Produsenten/Ifi.no
Dette smarte huset hjelper deg å holde drillen i vater, samtidig som den samler opp mesteparten av støvet når du driller. Foto: Produsenten/Ifi.noVis mer

Smart når du skal drille

Hjelpemidlene du ikke visste at du trengte.

Er du en av dem som kan skryte på deg en godt utstyrt og velorganisert verktøykasse?

Det fleste har etter en runde eller to med flytting eller oppussing i det minste skaffet seg opp en grunnleggende verktøyssamling men det er ikke dermed sagt at den ikke kan bli bedre. Og det er ikke nødvendigvis elektroverktøyene med størst slagkraft du bør supplere den med.

Les også: De fem smarteste el-verktøyene når du skal pusse opp

Smarte småsaker

I byggevarehusene og kanskje ikke minst hos spesialiserte verktøyforhandlere finnes det mengder av smarte små produkter som gjør jobben enklere og løser små og store handymannproblemer. I dag ser vi nærmere på to som kan løse flis- og støv-problemet når du driller.

Skal du drille et enkelt lite hull, er det kanskje ikke så farlig. Men den som har støvsuget (og støvsuget og støvsuget) når drillen virkelig har fått kjørt seg, vet at det er nesten umulig å få bort støvet i en håndvending. I tillegg har det fine støvet en tendens til å feste seg overalt, og er drepen for elektroniske apparater som måtte befinne seg i nærheten, særlig om du borer i en murvegg.

Man skal heller ikke undervurdere tidsforbruket. For drillejobben blir langt enklere om du kan drille og gå, fordi du slipper å dra frem støvsugeren eller støvkosten og vaske etter at jobben er gjort.

Hvor mange driller trenger du? Her er svaret.

Samler støvet

DustBubble samler opp støvet underveis, slik at du slipper den store støvsugejobben etterpå.  Foto: Produsenten/Ifi.no
DustBubble samler opp støvet underveis, slik at du slipper den store støvsugejobben etterpå. Foto: Produsenten/Ifi.no Vis mer


DustBubble er en enkel plastlomme som samler opp støvet mens du driller. Alt du trenger å gjøre er å gni den lille plastlommen mellom fingrene for å sørge for at ikke insidene er klebet til hverandre, før du fester støvoppsamleren til veggen ved hjelp av medfølgende dobbeltsidig tape. Så er det bare å sette i gang: tre boret igjennom plasten, og drill i vei. Støvet havner i den lille posen, som du bare kan kaste etter bruk.

DustBubble finnes med flere utgaver av klebemidler til forskjellige underlag, samt industrielle og sterkere varianter, og fås blant annet kjøpt gjennom fagprofil.no.


Drill rett og støvfritt

Borestøvet samler seg i huset, og er lett å kvitte seg med når jobben er gjort. Foto: Produsenten/Ifi.no
Borestøvet samler seg i huset, og er lett å kvitte seg med når jobben er gjort. Foto: Produsenten/Ifi.no Vis mer


Dagens andre smarte dings som også er avbildet helt øverst i artikkelen gjør to ting på én gang: Den hjelper deg å holde drillen i vater når du borer - og samler opp støvet. Den har hull i flere størrelser for å best kunne brukes med ulike bordimensjoner. Og det beste av alt: Mens du borer, vil mesteparten av støvet samle seg i huset. Pluss også for at dette kan brukes flere ganger, i motsetning til DustBubble som er til engangsbruk.

Denne borehjelpen importeres av Verktøy Engros Bergen, forhandleroversikt finner du på selskapets nettsider.

Vet du om noen smarte hjelpemidler eller verktøy du synes vi bør omtale eller teste? Send en mail til bolig@dinside.no

Kilde: Informasjonskontoret for farge og interiør (ifi.no)