The Wave føres over flekken på tøyet, identifiserer, og lagrer instruksjon til vaskemaskin. Foto: Electrolux DesignLab
The Wave føres over flekken på tøyet, identifiserer, og lagrer instruksjon til vaskemaskin. Foto: Electrolux DesignLabVis mer

Smart liten frekkas for hjemmebruk

The Wave identifiserer flekken og fikser problemet.

Små problemer, små problemløsere. The Wave løser problemet du kanskje ikke visste at du hadde. Ved hjelp av en sensor skal den lille vaskeassistenten kunne identifisere flekker på tøy, og kunne ta knekken på småflekker på stedet. For har du bare sølt en liten kaffeflekk, hadde det ikke vært greit å bare fjerne den med én gang, uten å måtte vaske hele skjorten?

Fremtidens smarte hjemmelektronikk

The Wave er designet av Kim Min Seok fra Sør-Korea, og er et av finalebidragene i hjemmeelektronikkprodusenten Electrolux' årlige konkurranse for studenter, DesignLab.

Oppvasktørker, lommevaskemaskin, og picnickurven som tar oppvasken på vei hjem: Se flere av bidragene her

Vaskehjelperen the Wave er forøvrig et lite kinderegg av en maskin. Som nevnt kan den altså identifisere flekker via en sensor.

Når den har funnet ut hva som er problemet, kan den også rense tøyet kjapt, ved hjelp av ultralyd og varmluft. Dette sparer miljøet for utslipp av vaskemidler, samt hjelper deg å spare på vannet. Den har også en egen ladestasjon, og når den er i ladestasjonen kan den kommunisere med vaskemaskinen. Slik at du slipper å gå ut på vaskerommet.

Se bilder og forklaringer her:

The Wave skal ikke bare identifisere flekken på tøyet, den kan også snakke med vaskemaskinen. Foto: Electrolux DesignLab
Foto: Electrolux DesignLab
Foto: Electrolux DesignLab


Smart minivaskemaskin får plass overalt.

Realiserbare visjoner

Vi skriver jevnlig om artige konsepter og prototyper det er lov å drømme om. De fleste av disse er avhengige av teknologi som ligger år, kanskje tiår, frem i tid å utvikle, men det som er spesielt med årets konkurranse fra Electrolux er at alle bidragene skal baseres på eksisterende teknologi.

Artikkelen fortsetter under annonsen