Smart ingefærtriks

Ikke bruk kniven, finn frem en teskje.

 Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingefær er en smakfull og saftig rot, som stadig flere får øynene opp for - også i fersk form. Skallet er imidlertid ikke spesielt lekkert, og de aller fleste fjerner dette før man bruker roten.

Det er vanlig å bruke kniv, og det er slettes ikke feil. Men den litt ujevne formen på roten gjør at man ofte ender opp med å skjære bort unødvendig mye. Det er det absolutt ingen grunn til.

I stedet for bruker du en teskje. Se hvordan i videoen under:

Dette fungerer best jo ferskere roten er. Når den får ligget litt, vil skallet tykne og bli mer trælete, nesten som en bark. Da bør du ta kniven til hjelp.

Blå ringer i ingefæren? Ingen grunn til panikk, det betyr bare at den er ekstra god! Foto: Elisabeth Dalseg
Blå ringer i ingefæren? Ingen grunn til panikk, det betyr bare at den er ekstra god! Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Blå ringer i ingefæren? Det skal du være ekstra glad for!

Slik ser du om ingefæren er fersk

Skal du kjøpe ingefær - se på skallet. Jo ferskere ingefæren er, dess mer ligner skallet på potetskall, og jo eldre den er, jo mer ligner det på bark. Det er nesten instinktivt å plukke den ferskeste om du står foran en kasse og skal plukke ut selv, litt vanskeligere om du kun har tilgang på ferdiginnpakket ingefær.

Du bør også klemme på den, om du har sjansen. Fersk ingefær er fast i fisken, men vil likevel gi noe etter om du klemmer på den. Den skal imidlertid ikke være så myk som en lime, eller umoden avocado.

Når du skal bruke ingefæren skjønner du fort hvor frisk den er. Den skal være saftig, men det skal ikke renne av den når du kutter eller river, som om det var en agurk.

Det er ikke noe i veien for å bruke ingefær som ikke er duggfrisk, det selges jo tross alt i tørket og malt form i krydderhyllen. Vi anbefaler likevel at du ser etter så fersk ingefær som mulig når du er ute og handler.

Ingefæren skreller du lett med en liten teskje.  Foto: PER ERVLAND
Ingefæren skreller du lett med en liten teskje. Foto: PER ERVLAND Vis mer

Se flere smarte kjøkkentriks