<B>AHA!</B> Så det er sånn det gjøres.
AHA! Så det er sånn det gjøres.Vis mer

Smart hylle lurer tyvene

Forhåpentligvis er de ikke smarte nok til å se hva som skjuler seg her.

Ingen liker fordomsfulle journalister, så vi skal la våre fordommer mot innbruddstyvers intelligens ligge. Men de er vel neppe de skarpeste knivene i skuffen.

De japanske designerene hos Torafu arkitekter har åpenbart tenkt litt på uvedkommende husgjesters intelligens. Det er derfor de har laget denne på mange måter smarte hylla, kalt Clopen.

Du har plass til mer enn du tror: Tips til smart oppbevaring

Gjemt men ikke glemt

Den likner mistenkelig på noe en kunne fått kjøpt hos for eksempel Ikea, eller hos de dyre butikkene der velstående mennesker bruker mye penger på noe som skal synes minst mulig når de kommer hjem til boligen.

Inni den 23 millimeter tykke plata finnes nemlig et hulrom, i form av en skuff. Ettersom skuffen ikke har noe håndtak, må du ha et sett med magneter for å dra den ut. Magnetene følger med, og er bygget inn i to pent formede trestykker som du kan feste i et nøkkelknippe.

Tanken er selvfølgelig at innbruddstyver aldri vil finne på å sjekke det lille hulrommet, eller at de, hvis de fatter mistanke, ihvertfall ikke er smarte nok til å ta med seg magneter på innbruddsrunden for å dra opp skuffen. Vi må legge til: Og at de ikke er så smarte at de leser Dinside.no som omtaler produktet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjekk også: Dette smarte speilskapet

Snart i produksjon

Clopen er kledd i et tynt lag med finér, og dekker blant annet aluminiumsdelene fra skuffa på en slik måte at det ikke skal være mulig å se med det blotte øye at noe er muffens. Hylleskuffa ser med andre ord ut som et helt stykke tre med de strategiske målene på 900 x 150 x 34 millimeter (bredde, dybde, tykkelse).

Ifølge produsenten har hylla kommet seg gjennom designfasen, og skal over i produksjonsfasen. Pris og tilgjengelig er foreløpig ikke kjent, men mange har nok allerede begynt å tenke på en gjør det selv-løsning bestående av gaffateip, gamle pizzaesker og, joda, magneter festet på pizzaeska.

Du kan se flere bilder av hylleskuffen her:

AHA! Så det er sånn det gjøres.