Smart bolle med lokk fra Eva Solo

Nå slipper du å velge mellom kald mat eller vått bord.

Smart design gjør at lokket kan hvile på bollen når du bruker den. Foto: Per Ervland
Smart design gjør at lokket kan hvile på bollen når du bruker den. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kald mat eller vått bord? Når hele storfamilien skal samles rundt middagsbordet, har det en tendens til å bli litt fullt. En av de tingene som gjerne ofres i kampen om plassen er lokk. For hvor skal vi gjøre av dem når vi forsyner oss? Resultat: Lunken mat innen de storspiste skal forsyne seg én gang til. Alternativt går vi for lokket, likevel. Problemet er bare at når damp har kondensert under lokket, og lokket legges ned på bordet, blir bordet vått.

Våte flekker på bordet kan gi skjemmende kondensflekker. Heldigvis har vi mange gode råd for å bli kvitt festflekkene; og en av våre lesere tipset oss om det aller enkleste: Slik stryker du bort hvite ringer på bordet.

I-landsproblemer som kan takles, med andre ord. Men det forhindrer oss likevel ikke i å like løsningene som forhindrer dem.

Lokket forlater ikke skålen

Det er her den nye bollen fra Eva Solo kommer inn. Serveringsbollen med tilhørende lokk i kunststoff. Lokket sørger for at maten holder seg varm. Når du forsyner deg, sørger det smarte designet for at lokket kan hvile på kanten av skålen - uansett hvilken vei du vipper lokket. Og kondensvannet renner da tilbake i skålen, i stedet for på bordet - eller duken. Og blir det for mye kondens for potetene - ja da kan du bare holde fast i skålen og lokket og helle vannet ut.

Under kan du se hvordan det virker:


Og kan maskinvaskes

Lokkskålen designet Claus Jensen og Henrik Holbæk, Tools. Den er utført i porselen, og har lokk i kunststoff. Begge deler kan vaskes i oppvaskmaskin.

Bollene kommer i tre størrelser, 0,5; 1,2 og 2,5 liter, og koster fra 249 til 369 kroner.

Se også de smarte produktene som gjør gryten til et dørslag.