Smart badevekt nekter å fortelle deg hva du veier

Men den forteller hvor mye du går opp eller ned i vekt.

Quantum Scale-vekten vil ikke fortelle deg hvor mye du veier. Bare hvor mye du har gått ned - eller opp. Foto: Per Ervland
Quantum Scale-vekten vil ikke fortelle deg hvor mye du veier. Bare hvor mye du har gått ned - eller opp. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nytt år, nye muligheter. Vi sier ikke at du trenger det, men for mange er januar en måned som brukes til å leve litt sunnere. For noen betyr det å ha en hvit måned, andre vil spise litt sunnere, og noen vil trene litt mer.

Detox? Les våre tester av juicere her.

For de aller fleste håper vi det handler om å få kroppen vater etter en drøy uke med overflod; men for noen er det også en måned som handler om én ting: Vektreduksjon. Har du ikke tenkt på det før, kommer du på det i butikken: Avis- og bladhyllene skriker mot oss med smarte tips til hvordan du skal oppnå drømmekroppen.

Vekten viser endring, etterfulgt av et pluss for vektøkning eller minus for vekktap. Du kan selv velge om du vil at vektendring skal vises i kilo (kg) eller pund (lb). Foto: Per Ervland
Vekten viser endring, etterfulgt av et pluss for vektøkning eller minus for vekktap. Du kan selv velge om du vil at vektendring skal vises i kilo (kg) eller pund (lb). Foto: Per Ervland Vis mer


Om det betyr å miste noen kilo fett eller legge på seg noen muskler: Badevekten er sjelden din aller beste venn i en slik prosess. For selv om det kan være motiverende å se at et tall minker eller øker, er det ikke like stas å se at vekten fortsatt ligger på feil ti-tall.

Det er her Motivasjonsvekten kommer inn i bildet: Vekten som ikke forteller deg hvor mye du veier, men hvor mye vekten din har endret seg i forhold til et gitt utgangspunkt.

Les også: Så lenge skal hjemmeelektronikk vare

Slik gjør du:

Vekten er forholdsvis enkel å programmere. Du skrur den på; velger kilo eller pund, og aktiverer program-knappen. Når du så går på vekten første gang, vil den huske dette som utgangspunkt. De neste gangene du står på vekten vil den vise hvor mye vekten har endret seg i forhold til utgangspunktet.

Der andre vekter kan brukes av flere personer, og noen digitale vekter til og med husker opptil flere personer om de ikke er alt for lik i vekt, er dette bare for én. Du kan når som helst programmere om, men dette er i utgangspunktet et enmannsprosjekt.

Motivasjonsvekten fås i hvitt, rosa eller svart, og koster 399 kroner fra Enklereliv.no.

Vi har lett litt, men ikke funnet tilsvarende produkter. Vet du om noen? Tips oss gjerne, på e-post eller i debatten nederst i artikkelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer