Slutt på knall og fall

Nordsjö lanserer beis med antiskli-effekt.

Når du beiser terrassen beholder du treets struktur, samtidig som du beskytter mot vær og vind. Foto: Nordsjö
Når du beiser terrassen beholder du treets struktur, samtidig som du beskytter mot vær og vind. Foto: Nordsjö Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Små føtter som løper på våte terrassegulv eller trapper kan fort ende med knall og fall. En ny beis fra Nordsjö skal gjøre dette enklere å forhindre; en terrassebeis med antiskli-effekt.

Pristest: Her får du vårens billigste terrasse

Slik virker den

Beisen inneholder små plastpartikler som skal gi treverket en ru overflate, som skal forhindre at overflaten blir glatt når det blir vått. Dette er kanskje spesielt smart i trapper, men også for større uteområder der man rekker å få opp farten litt når man går.

Når du beiser materialer utendørs, beholder man strukturen i treet. Og for hvert strøk man påfører, blir fargen mørkere. Nordsjös antiskli-beis kommer i åtte ulike farger, i den naturlige delen av fargeskalaen.

Den nye antiskli-beisen fra Nordsjö skal hindre knall og fall på sleipe trinn i regnvær.  Foto: Nordsjö
Den nye antiskli-beisen fra Nordsjö skal hindre knall og fall på sleipe trinn i regnvær. Foto: Nordsjö Vis mer


For hvert beisstrøk du påfører, blir fargen mørkere. Den finnes i hele 8 gode, tidsriktige farger. Pigmentene i beisen beskytter treet mot sol og UV stråler som ellers tørker ut treverket så det sprekker.

Dersom du skal beise på tidligere behandlet underlag, så påvirker dette fargen. For å få best mulig resultat, og en farge tettest mulig opp mot fargeprøvene, bør du rense gulv som er skitne, eller er behandlet fra før. Til dette anbefales ulike typer terrasserens.

Beis eller olje?

Det er to løsninger som bevarer strukturen i treet: Beis og olje. Når det gjelder hvilken løsning du bør gå for, er det i hovedsak to ulike hensyn å ta: det estetiske og holdbarhet.

Det er mange som synes at olje gir treverket en finere glød enn beisen. Men velger du olje, må du behandle terrassen hvert år. Beis er mer holdbart, og du slipper unna med å behandle terrassen annet hvert år. Her blir det altså en vurdering om hva som er viktigst for deg: Glød i treverket, eller holdbarhet.Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!