En slipemaskin kan gi uventede bivirkninger... <i>Illustrasjonsfoto: Frode Larsen/ifi.no</i><br />
 Foto: Frode Larsen/ifi.no
En slipemaskin kan gi uventede bivirkninger... Illustrasjonsfoto: Frode Larsen/ifi.no
Foto: Frode Larsen/ifi.noVis mer

Slipemaskinsyken?

Det er mange som bruker slipemaskin som må kjøpe det aller viktigste ekstrautstyret på apoteket. Vi snakker ikke om plaster, til sår som følge av sleppenthet. For noen ligger løsningen i en liten pille som selges over disk.

Mandag skrev vi om hvordan du velger slipepapir, og hva du trenger for å gjøre pussejobben for hånd.

I debatten som fulgte tipset Kjetil om billige slipemaskiner på Clas Ohlson. Som vi påpekte da: Det kan være både enklere og kjappere å bruke slipemaskin, men det kan også bli en god del dyrere. Prisen for slipepapir tilpasset maskiner er nemlig en god del høyere enn det det koster å kjøpe det på rull, eller større ark. Det kan imidlertid være vel verdt det.

Den uventede kostnaden

En annen leser har imidlertid tipset oss om en potensielt langt høyere kostnad: Svimmelhet og kvalme, til forveksling lik reisesyke.

- Jeg skjønte først ikke hva det var. Etter jeg hadde brukt slipemaskinen var det som om jeg akkurat gikk i land etter en lang båttur, sier hun til DinSide.no.

Det tok litt tid før hun koblet det til slipemaskinen: Det er jo ikke så rart, en tenker ikke på at et elektrisk verktøy kan fremkalle symptomer som minner om sjøsyke. Men da sjøsykefølelsen meldte seg etter hver slipeøkt, var det ikke så vanskelig å koble.

- Da jeg prøvde manuelt, gikk det mye bedre - og jeg ble ikke dårlig. Det må har vært maskinens vibrasjoner som gikk i balansenerven.

Enkelt botemiddel

Tipset for å få bukt med dette problemet, skulle du bli sjøsyk av slipemaskinen, er imidlertid like enkelt som det er billig. Redningen fant vår leser i en boks reisesykepiller.


- Med en reisesykepille en halvtime før jeg brukte slipemaskinen, gikk det helt greit, sier hun fornøyd. - Det var billig og enkelt, - og jeg ble fort ferdig - uten å måtte gå sjøsyk til sengs hver kveld i en uke.

NB! Les advarselen på pakken før du tar reisesykepillene. Det er ikke alle som bør ta reisesykepiller, og det kan også gi bivirkninger. Ved eventuelle problemer eller bivirkinger, kontakt legen din.

Ekstern lenke: Les mer om reisesyke, og behandlingsmetoder, på Lommelegen.no