Slike fliser har du aldri sett før!

Nederlandske Dtiles' fliser er intet mindre enn geniale.

Ved første øyekast ser kanskje ikke flisene på badet (bildet til venstre) så spesielle ut. Men så kommer du nærmere ...  Foto: Produsenten
Ved første øyekast ser kanskje ikke flisene på badet (bildet til venstre) så spesielle ut. Men så kommer du nærmere ... Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fliser er todimensjonale, men det er ikke verden. Med dette i bakhånd har det nederlandske selskapet Dtile designet en hel kolleksjon med enkle hvite fliser som ikke er flate, men derimot er laget for å passe inn i rommet. De skal passe i kriker og kroker, i og rundt hjørner og kanter. Så enkelt, men likevel genialt, og vi har ihvertfall ikke sett noe lignende før.

Har du? Tips oss og andre lesere i debatten.

Selv om flisene ikke er flate, er det imidlertid ikke helt Hundertwassertakter over dem. De er basert på et strengt geometrisk system, og for å passe sammen med hvite fliser på 15x15 cm.

Bore i flisene? Vær forsiktig, skruehull kan fort bli veldig dyrt

Når det er sagt; flisene er alt annet enn A4, og de gir en rekke muligheter til nye kombinasjoner. Ikke minst slipper du de skarpe flisehjørnene, som kan være så vonde å komme borti. Dtiles avrundete hjørnefliser er perfekte til alle morgenzombier som snubler inn i dusjen med muldvarpblikk.

Du kan også slippe unna de skitne hjørnene, der støv og skitt gjerne samler seg, og fugene synes å være permanent misfarget. Det er alltid vanskeligst å komme til i hjørnene, men med disse avrundete variantene, slipper du den verste vaskefiklingen. Du må selvfølgelig vaske, men de kjedelige hjørnene blir langt enklere å holde rene.

Slik fikser du skitne fuger

NB! Vi vil imidlertid fraråde å dekke et helt rom med fliser uten å silikonere. For selv om silikonovergangene lett kan bli litt ulekre om håndverkeren (eller du) ikke er stø på hånden, gulne over tid, ja til og med smuldre opp, har de en viktig funksjon; nemlig at de gir fleksibilitet dersom boligen beveger seg. Her er det litt å gå på, slik at flisene ikke skal sprekke.

Spesialelementer

De geniale hjørneflisene kommer i seks varianter, som du kan se i bildespesialen under; og med disse skal du i teorien kunne dekke et helt rom. I tillegg har Dtile en rekke andre smarte og morsomme fliser; et innebygget tannglass (eller blomsterpotte), flis med plass til proppen i karet, en bokstøtte til kokeboken eller dolektyre, et cetera. Se bare her:


Flisene er ikke de aller rimeligste, men så trenger du heller ikke så mange av disse. De koster fra 12,50 euro per stk for de ulike variantene av hjørnefliser, mens spesialflisene koster fra 49 euro for fliseknaggen til 125 euro for en magnetisk flis. (Denne er i svart.)

Les også: Fordeler og ulemper med keramiske fliser

Kjøpsinformasjon

Dtile er et nederlandsk selskap, og har kun forhandlere i Nederland og Frankrike. En full oversikt får du her. DTile-flisene fås blant annet kjøpt gjennom den franske nettbutikken Design de collection. De sender til Norge, og opplyser om at kjøpere utenfor EU må dekke evt mva, toll og eventuell andre avgifter som tilkommer.

Lyst til å se mer? Se lysbildeshowet under. (Merk at kommentarene er på fransk.)


Lei stygge eller kjedelige fliser? Du må ikke legge nye: Slik fikser du flisene dine

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer