Sparetips: Flere brukere på Netflix, Viaplay og HBO Nordic

Slik spleiser du på strømmetjenester

Kan du fordele kostnadene på flere, kan du kanskje ha tilgang til flere strømmetjenester uten at det svir for mye i lommeboka. Her er mulighetene som finnes.

FORDELE UTGIFTENE: Å ha Netflix, HBO Nordic, Viaplay og de andre strømmetjenestene kan fort bli dyrt for én person. Men hva om dere kan være flere som deler på utgiftene? Foto: Gaute Beckett Holmslet
FORDELE UTGIFTENE: Å ha Netflix, HBO Nordic, Viaplay og de andre strømmetjenestene kan fort bli dyrt for én person. Men hva om dere kan være flere som deler på utgiftene? Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

99 kroner til Netflix, 89 kroner til HBO Nordic, 329 for Champions League-fotball ... det baller fort på seg når du vil ha tilgang til de beste filmene og seriene, samt litt sport.

Vi har tidligere sammenlignet de forskjellige strømmetjenestene slik at du lettere kan bestemme deg for hva som passer akkurat dine behov.

Men kanskje sitter du med en følelse av at det hadde vært greit å ha tilgang til alle? Det er selvfølgelig mulig, men det blir fort litt dyrt.

Derfor vil vi i denne artikkelen se på hvilke tjenester det går an å kombinere i en slags «spleisepakke», slik at kostnaden kan fordeles på flere. Vi har delt pakkene inn i tre kategorier: Sport, film og serier.

Bør få se samtidig

Noen av tjenestene har imidlertid begrenset samtidig strømming til én enhet – i alle fall på papiret. Dersom du tåler å bli «kastet ut» hver gang de(n) andre strømmer, er det selvfølgelig mulig å kombinere alle abonnementene.

Vi har derfor tatt med også de strengeste, ettersom vår erfaring er at det ikke alltid gjelder i praksis.

Vi vil likevel passe på å poengtere det i de tilfellene hvor spleisepakken inneholder tjenester med slike begrensninger.

La oss begynne med det som kanskje er den mest naturlige spleisepakken, nemlig sport.

Sportsidiotene

Sportsrettigheter er ofte dyre, og det er dermed mye penger å spare dersom du kan spleise med en like sportsgal venn.

Full sportspakke inkluderer TV2 Sumo, Viaplay, Dplay og NRK. Da er du sikret det meste av engelsk og norsk toppfotball, NFL, NHL, golf, samt en rekke internasjonale sportsarrangementer.

Men hva koster det? Her er regnestykket:

Tjeneste Pris Pris inkl. film/serier
TV2 Sumo399.00449.00
Viaplay299.00329.00
Dplay99.0099.00
NRK0.000.00
Totalt797.00877.00
Delt på to398.50438.50
Delt på tre265.67292.33

To stykker som benytter seg av samme bruker kan altså spare nesten 400 kroner hver på å spleise på sportsstrømming.

I dette eksempelet er det bare TV2 Sumo som, ifølge egne retningslinjer, vil gjøre det vanskelig for to personer å se samme kamp på samme abonnement.

Skal du fordele prisen på tre personer får du også problemer med Viaplay.

Som oversikten viser, kan dere også slenge på filmpakkene til TV2 Sumo og Viaplay, uten at det gir veldig store utslag på prisen.

Filmnerdene

Jaså, ja? Glad i film sier du? For å få et skikkelig godt filmtilbud tar vi med Netflix, HBO Nordic, Viaplay, C More og Mubi.

TV2 kunne vært med, men siden de har samme filmutvalg som C More, bare til en høyere pris, går vi heller for C More.

Med disse strømmetjestene får dere et svært bredt utvalg filmer - alt fra de store kommersielle suksessene til sære russiske kortfilmer om snorkende mennesker på jernbanestasjoner.

Viaplay er også med, men husk at dersom noen av dere leier en film der, så trekkes det fra samme betalingskortet.

Så hva vil det koste?

Tjeneste Pris
Netflix129.00
HBO Nordic89.00
Viaplay99.00
Mubi65.00
C More99.00
Totalt481.00
Delt på to240.50
Delt på tre160.33

Som tabellen viser kan dere få et ganske stort filmbibliotek for under 250 kroner måneden, dersom dere er to personer som spleiser.

Er dere tre personer slipper dere unna med 160 kroner hver, men dere kan støte på trøbbel med alle bortsett fra Netflix dersom dere vil se noe samtidig. De andre tjenestene tillater nemlig ikke mer enn to samtidige strømmer.

Med ordinær totalpris på 481 kroner per måned, kan tre personer altså spare over 300 kroner i måneden, per person, på å spleise på abonnementet.

Siden Netflix gir dere fire samtidige strømmer med det dyreste abonnementet, er det dette vi har tatt utgangspunkt i. Så skader det jo ikke at dere samtidig får muligheten til å spille av 4K-innhold ...

Interessert i saker om strømming? Sjekk vår emneside

«Bingewatcherne»

Elsker dere kvalitetsserier, og vil ha billigst mulig tilgang på dem, kan dere klare dere med tre tjenester – Netflix, HBO Nordic og Viaplay.

Føler dere eventyrlysten bruse, kan dere slenge på Amazon Prime Video også, den representerer ikke den store kostnadsøkningen. Men dere bør kanskje ikke ha for store forhåpninger til innholdet – i alle fall ikke på en stund.

Med disse tjenestene kan dere i praksis se serier i mange uker i strekk. Netflix har «House of Cards», «Stranger Things», «The O.A.», «Orange is the New Black» og mange andre. HBO Nordic stiller med «Game of Thrones», «Westworld», «Vikings», «The Wire» og mange andre. Med Viaplay får du «The Americans», «Empire», «South Park», «House», «Supernatural» og mange flere. Amazon Prime Video har bilserien «The Grand Tour», samt en del serier som ikke er så kjent i Norge ennå. Mange muligheter til å oppdage noe nytt, med andre ord.

Alt dette, men til hvilken pris? Her er regnestykket:

Tjeneste Pris
Netflix129.00
HBO Nordic89.00
Viaplay99.00
Amazon Prime Video55.00
Totalt372.00
Delt på to186.00
Delt på tre124.00

Litt over hundrelappen altså, dersom dere er tre personer. Men vær obs på Amazon Prime Video, de har en ganske sær begrensning på hvem som kan se hva.

To personer kan spleise tilsynelatende uten problemer, ettersom alle tillater to samtidige strømmer (med unntak av Amazons nevnte begrensning).

Er det lov eller ikke?

Delingsøkonomien er nok kommet for å bli, men det betyr ikke at alle synes det er like stas. Så vidt vi kan se står det ikke noe i tjenestenes avtalevilkår at det ikke er lov å spleise på abonnement, men dere kan nok regne med at det enten er på vei, eller at strømmetjenestene vil bruke en formulering om videredeling av innhold dersom det skulle oppstå en tvist.

Foreløpig begrenser vi oss til å si at muligheten til å spleise eksisterer rent praktisk, men at det blir opp til hver enkelt å ta en risikovurdering.

Når vi først er inne på det praktiske: Når dere oppretter profil på de forskjellige stedene kan det være lurt å opprette en egen bruker, med et eget passord. Det er nok ikke så lurt å bare gi en eller to andre personer tilgang til din private konto.

Hvem som skal ta regningsbetalingen får dere trekke lodd om, men selve betalingen dere i mellom kan dere jo ta over tjenester som Vipps, mCash eller andre betalingsløsninger. Lykke til!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!