<b>FASTELAVN:</b> Fastelavnsboller er en fryd for øye og gane, men hvordan skal man egentlig spise herligheten? Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FASTELAVN: Fastelavnsboller er en fryd for øye og gane, men hvordan skal man egentlig spise herligheten? Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKEVis mer

Slik spiser du fastelavnsboller

Det trenger ikke å bli krem overalt ...

Fastelavn feires med høye boller fylt med krem, med påfølgende gris og søl. For hvordan får man egentlig i seg dette kremfylte bakverket, uten å søle krem overalt og få nesen lett pudret med melis?

Å spise fastelavnsbolle på samme måte som man spiser hamburger er etter alt dømme ikke måten å gjøre det på, kan vår video avsløre.

Så hva er trikset?

Les også hvordan du baker de beste bollene til fastelavn

Vi har fått hjelp fra produksjonsleder og bakermester Per Christian Samson i bakerikjeden W.B. Samson, som viser oss hvordan man spiser fastelavnsbolle med verdighet - og uten søl.

Og for de som lurer på hvordan man ikke spiser fastelavnsbolle, bidrar Dinside med noen eksempler på dette også.

Se hvordan folk flest spiser fastelavnsboller, og se hvordan Per Christian Samson i bakerikjeden W.B. Samson gjør det – helt uten søl! Vis mer

Les også hvilken bollemiks som gir de beste bollene

Det svenske bakeriet Tössebageriet har gått for en modifisert variant av fastelavensbollen i år, semmelwrap, eller fastelavenswrap, kanskje inspirert av en av 2013s store matsnakkiser the cronut; en kombinert croissant og doughnut.

Denne artikkelen ble første gang publisert 15. februar 2015. Vi har hentet den frem til glede og nytte for alle fastlavnsbolle-spisere.