Slik sniker du i hybelkøen

Unngå augustkøen og fremhev dine gode sider når du jakter på bolig.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Husløse studenter i visningskø er en årviss gjenganger i slutten av juli og august. Det beste rådet til deg som trenger bolig fra høsten av, er å starte letinga nå. Ikke vent til alle andre også begynner å lete.

Hvor skal du lete?

Ennå er annonser i den lokale avisa den vanligste kanalen for å finne/leie ut boliger. Men det finnes også andre veier å gå: Venner, utleiefirmaer, plakater i butikken og på lyktestolper kan være nyttige hjelpemidler.

Her leser du mer om hvordan du driver boligjakt utenfor avisa, og her leser du mer om hvordan du finner deg hybel via Internett.

Vær en kristen jente

Mange velger å sette inn sin egen annonse i avisa. Det gjelder å velge sine ord med omhu før du lar annonsen gå i trykken.

DinSide Økonomi har tidligere satt inn annonser i Aftenposten Aften for å finne ut hvilke egenskaper utleiere setter høyest. Her leser du mer om hvem som vinner hybeljakten.

Fremhev fordelene

Hva gjør du så når du har funnet den perfekte boligen, men ikke er alene om det? Det er nå du må bruke dine referanser og din forhåpentligvis perfekte betalingshistorikk. Les mer om hvordan du kommer først i hybelkøen

Sosialt anlagt?

Orker du ikke tanken på å sitte og sture alene på en hybel? Da bør du vurdere bofellesskap. Det gir ofte større plass for mindre penger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik kommer inn i varmen i drømmekollektivet.