<strong> Foto:</strong> colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer

Slik sniker du i boligkøen

I et presset boligmarked lønner det seg å være ett skritt foran.

Publisert
Sist oppdatert

Det heter seg at megler skal være både kjøpers og selgers mann. Men de fleste som har har vært igjennom en kjøpsprosess vet at det oftest er selger som nyter mest godt av meglers kompetanse.

En smart tjeneste fra Krogsveen gjør det lettere for deg som kjøper å spille på lag med megler, også når du skal kjøpe bolig.

- Når vi treffer boligkjøpere, enten det er på visninger, eller de kommer innom kontorene våre, prater vi med dem og kartlegger vi hva de egentlig er ute etter. Dette har vi samlet i en stor kjøperdatabase, sier Cathrine Temmerud, direktør for utvikling, HR & Brand i Krogsveen, til DinSide.

Ifølge Cathrine Temmerud i Krogsveen er boligsøkerregisteret vel så viktig for deg som skal selge bolig. Foto: Krogsveen
Ifølge Cathrine Temmerud i Krogsveen er boligsøkerregisteret vel så viktig for deg som skal selge bolig. Foto: Krogsveen Vis mer


Du kan også registrere deg på nett, og skjemaet finner du her.

Visning før alle andre

Når du er registrert i boligsøkerdatabasen, vil du få informasjon om boliger som kommer ut for salg, samt bli invitert til visning før alle andre. Noen ganger er det også nok interessenter i et område til å kjøre en budrunde - uten at boligen blir lagt ut for salg.

Dersom boligen annonseres med visninger vil du imidlertid ikke kunne hoppe over 24-timersregelen. (Med mindre du bestemmer deg for å omgå den, slik vi har skrevet om her: Slik omgår du 24-timersregelen.)

- Det man får, er imidlertid litt mer tid til å områ seg, for eksempel til å ordne med finansiering, eller velge ut hvilke boliger man faktisk vil gå å se på, sier Temmerud.

Ny trend: Meglerne som jobber for deg

Fordel for selger

Boligsøkerdatabasen er imidlertid ikke et verktøy som kun er utviklet for å være snill mot boligkjøpere. Tjenesten er gratis, og eiendomsmeglere jobber som kjent sjelden uten å få noen form for lønn eller provisjon. Boligsøkerdatabasen er også et verktøy for Krogsveen for å kunne skille seg positivt ut i kampen om boligselgerne.

- For selger er det et stort poeng at vi kan gi ham innsikt i vår database, sier Temmerud. - La oss for eksempel si at du skal selge et hus på Stabekk. Da kan vi gå inn i databasen og si at vi allerede har 15 interessenter klare i det området.

Databasen oppdateres fortløpende, og du vil aldri bli liggende mer enn tre måneder om gangen. Du kan selvfølgelig be om å bli tatt ut av databasen eller - Forskjellen på vår database og konkurrenters er at vi oppdaterer den kontinuerlig.

Per i dag inneholder databasen rundt 8.000 interessenter. - Det har økt med omtrent 60 prosent etter finanskrisen i høst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer