Det holder neppe å lukke øynene ... Foto: Colourbox.com
Det holder neppe å lukke øynene ... Foto: Colourbox.com Vis mer

Slik skjuler vi kablene

Flate TV-er skal etter manges mening henge på veggen. Men hva gjør vi med kablene?

Publisert
Sist oppdatert

De færreste har stikkontakter, antenneuttak og bokser montert midt oppe på veggen. Så hva gjør vi med kablene fra den veggmonterte flatskjermen?

1: Skjuler kablene i veggen

En nettavstemning vi har kommet over har vist at hele 33 prosent sier de skjuler kablene i veggen. Det er relativt omfattende å gjennomføre, men tross alt også ganske pent. Har du en lettvegg med et disponibelt rom bak, er det spesielt enkelt. Kanskje kan du felle inn en hylle eller et skap i veggen, der tilhørende bokser som TV-tuner og DVD-spiller kan stå?

Er det for eksempel en bod, et skap eller en trapp bak veggen, er slike løsninger elegante og lette å skjule.

Bygger du nytt, har du muligheten til å planlegge for optimalt resultat. Kanskje til og med skjule hele TV-en?.

2: Bruker møbler

Selv om du henger opp TV-en, kan du bruke møbler til å skjule kablene. Lettvint og lett å endre på.

Syv prosent av de spurte i undersøkelsen oppgir å skjule kablene bak annen møblering. En bokhylle under? En skjenk? Eller et TV-møbel som også har plass til boksene?

Her er møblene som kler skjermen.

3: Annen kamuflasje

Tre prosent av de spurte bruker annen form for kamuflasje. Det vanligste er nok kabelkanaler av diverse slag, fra de tynne enkle som starter på cirka 40 kroner per meter, til mer romslige og avanserte løsninger som kan koste fra rundt 100-lappen. Det finnes også kabler som kan males over, og kabelkanaler som også kan dekkes med maling eller tapet.

Her får du produkttipsene.

Kanskje like godt å la TV-en stå?

13 prosent av de spurte lar kablene henge fritt, mens 37 prosent ikke har montert TV-skjermen på veggen.

I skrivende stund har avstemningen fått inn nær 9.000 stemmer. Dette er selvsagt ingen vitenskapelig eller representativ avstemning, og alternativene er kanskje heller ikke uttømmende. Men antallet stemmer bør likevel indikere at vi kan se på resultatet som et slags speil av virkeligheten i de tusen TV-hjem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer