Norge har ikke noen særlig vinproduksjon å snakke om - til gjengjeld har vi blitt relativt gode på å brygge øl.
I motsetning til vin, der serveringsteknikken eventuelt kommer inn før du skjenker, ved dekantering, er det ikke likegyldig hvordan du skjenker øl.
Øl kommer best til sin rett om du har skjenketeknikken inne. For å gjøre det ekstra komplisert: Det som er riktig for en pils, kan være helt feil for en hveteøl. Og omvendt.
Les også: Slik blir drikken kald på én - to - tre
Slik skal du gjøre
Jørn Tore Persen, innehaver av Ølakademiet har tidligere vist hvordan vi smaker på øl, og hvilket glass du bør velge til ulike øltyper.
I dag viser han hvordan du best skjenker pils, hveteøl, IPA og porter, for å få mest ut av ølet.
Videoen er produsert av DBtv for Dinside.
TIPS: For at smaksopplevelsen skal bli best mulig, er det selvfølgelig også viktig at ølet har riktig temperatur, hvordan du oppbevarer det, og at du behandler glassene dine riktig.
Takk til Øltorget på Mathallen for lån av lokale
Les også: Hjelp oss å finne Norges billigste utepils - vinn premie!
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.