<strong><b>GOD SKJENK:</strong></b> I videoen under viser Jørn Tore Persen fra Ølakademiet hvordan du skjenker ulike øltyper.  Foto: ENDRE VELLENE
GOD SKJENK: I videoen under viser Jørn Tore Persen fra Ølakademiet hvordan du skjenker ulike øltyper. Foto: ENDRE VELLENE Vis mer

Slik skjenker du øl

Ulike typer øl krever ulik skjenketeknikk. Slik får du mest ut av ølet!

Publisert
Sist oppdatert

Norge har ikke noen særlig vinproduksjon å snakke om - til gjengjeld har vi blitt relativt gode på å brygge øl.

I motsetning til vin, der serveringsteknikken eventuelt kommer inn før du skjenker, ved dekantering, er det ikke likegyldig hvordan du skjenker øl.

Øl kommer best til sin rett om du har skjenketeknikken inne. For å gjøre det ekstra komplisert: Det som er riktig for en pils, kan være helt feil for en hveteøl. Og omvendt.

Les også: Slik blir drikken kald på én - to - tre

Slik skal du gjøre

Jørn Tore Persen, innehaver av Ølakademiet har tidligere vist hvordan vi smaker på øl, og hvilket glass du bør velge til ulike øltyper.

I dag viser han hvordan du best skjenker pils, hveteøl, IPA og porter, for å få mest ut av ølet.

 Videoen er produsert av DBtv for Dinside.

TIPS: For at smaksopplevelsen skal bli best mulig, er det selvfølgelig også viktig at ølet har riktig temperatur, hvordan du oppbevarer det, og at du behandler glassene dine riktig.

Takk til Øltorget på Mathallen for lån av lokale

Les også: Hjelp oss å finne Norges billigste utepils - vinn premie!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer