Vannlåsen renser du enkelt selv. I videoen under kan du se hvordan du gjør det. Foto: NRL
Vannlåsen renser du enkelt selv. I videoen under kan du se hvordan du gjør det. Foto: NRL Vis mer

Slik renser du vannlåsen

VVS-utstyret varer lenger om du er flink til å ta vare på det.

Publisert
Sist oppdatert

For at baderomsmøbler og installasjoner skal fungere optimalt over tid, må du selv ta ansvar. Jevnlig renhold og vedlikehold reduserer faren for fukt- og vannskader, gir et bedre inneklima og sikrer investeringen din i mange år fremover.

Og det er ikke alt arbeid med vann, kran og rør du trenger å tilkalle en rørlegger for å få hjelp til.

For eksempel rens av vannlås, den "tappen" som stikker ned under vasken. Her samler det seg opp mye smuss og skitt, og for at det ikke skal gå tett, bør du rense unna et par ganger i året.

Slik gjør du: Skru opp vannlåsen, rens ut hår, skitt og gjenstander som ikke skal ligge der. Skyll gjerne godt (i en annen vask), sjekk at pakningen, eller o-ringen er på plass og i godt stand, og skru tilbake.

La gjerne baljen stå under vasken mens du lar vannet renne litt, for å sjekke at vannlåsen er tett. Dersom det ikke blir tett, bør du bytte pakning. Disse får du kjøpt hos gjennom rørleggerkjeder, baderomsforhandlere eller i byggevarehus.

I videoen under viser rørlegger Anders Fossen i Jørstad KTL hvordan du går frem:


Videoen er produsert av ANTIMEDIA på vegne av Skikkeligrørlegger.no og DinSide

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer