Har du ikke funnet frem grillen ennå, er sjansen stor for at du gjør det i helgen.
Har du orden på alt, rengjorde du grillen etter du brukte den sist, men det er dessverre ofte man blir møtt av synet over.
Heldigvis er det enkelt å fikse.
Grille i helgen? Vi har testet grillpølser og det beste burger- og pølsefølget: ketsjuper
Brenn det bort
Det enkleste er ofte det beste, og rådet vi tidligere har fått fra Bjørn Tore Teigen, kjøttfaglig ansvarlig i Matprat.no og verdensmester i grilling, står fortsatt som vår favoritt: Brenn det bort.
Jo før du gjør det, jo enklere er jobben.
– Svi av grillristen med én gang du er ferdig med å grille maten, så slipper du alt styret i etterkant, sier Teigen til DinSide.
Metoden er uansett den samme:

Legg risten ned på glødende kull, og la varmen gjøre jobben. Har du gassgrill, er det bare å fyre opp gassblussene, og svi av risten.
Etterpå børster du av de forkullede restene med en god metallbørste.
Tips: Bruk en børste med langt skaft, da får du lagt mer tyngde på den, og vaskejobben blir ikke så hard.
Sliter du med å få til grillingen? Disse to triksene gjør det mye lettere å få til: vent før du legger på maten og bruk steketermometer.
Effektiv grillrens?

Har gamle fastbrente fett- og matrester fått sitte på grillen en stund, er det langt vanskeligere å få bort. Det finnes mange råd om hvordan du kan få det bort, uten å skrubbe vettet av deg, og vi har testet flere av dem.
Mange har tipset oss om å bruke Krystallsoda som grillrens. La risten ligge i bløt i vann og krystallsoda over natten, og all skitten skal være enkel å børste av morgenen etter.
Vi har testet, men lot oss ikke imponere av dette trikset: Test: Rens grillen med krystallsoda
Fast grønnsåpe dukker også opp som en annen mirakelkur, og vi har testet. Heller ikke dette var spesielt vellykket.
Test: Rens grillen med grønnsåpe
Det vi vil anbefale er universalrens. Vi har testet tre merker som alle klarte brasene, men ett merke utmerket seg hakket mer enn de andre. Men orker du ikke det, kan du bruke Teigens triks, selv om du må slåss med restene av fjorårets flintstek.
Teigen er forøvrig eier av alle grillers mor (eller far, den heter Helge): Sjekk den kjempegrillen
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.