Denne grillen kunne trengt en skikkelig rens, ja. Foto: STINE OKKELMO
Denne grillen kunne trengt en skikkelig rens, ja. Foto: STINE OKKELMOVis mer

Slik renser du grillen

Forhindrer brent smak på maten.

Så langt i sommer har det ikke vært allverdens grillsesong, men noen få ettermiddager har det vært mulig å legge godbitene på grillen og spise ute.

Vi håper selvsagt det skal komme mye finvær de siste ukene av sommeren, slik at grillen kommer til nytte flere ganger. I mellomtiden tipser vi dere om hvordan dere renser den og gjør den klar til innsats på kort varsel.

En grill full av brente matrester og gammelt fett er ikke et godt utgangspunkt for briljering med grillmat. Tenk deg bare hvordan de brente lakserestene og laksefettet setter smak på kyllingfileten du skal grille neste gang!

Det er smart å benytte gråværsdagene til å gi grillen en skikkelig overhaling. Det er så å si ingen griller som unngår å bli befengt av brente grillrester og gammelt fett etter normal bruk.

Slik gjør du det

Har du en gassgrill, skal du sette grillen på maks mens du holder lokket lukket. Etter fem minutters tid vil alle matrester være forkullet. La grillen kjøle seg litt ned før du går over med en grillbørste eller annen børste med stålkost. Børst løs alle forkullede rester, og fjern dem fra grillbunnen. Deretter kan du vaske grillen med varmt vann og kjøkkenspray innvendig. Skyll så grillen godt med vann, og tørk over til slutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Har du en kullgrill går du rett på med grillbørsten, etter å ha tømt grillen for gammelt kull først, selvsagt. Børst løs det du klarer, og fjern bøsset. Deretter vasker du med varmt vann og kjøkkenspray. Skyll godt, og tørk av.

Husk også å rense grillristen. Dette er en drittjobb, men det må gjøres. Bruk varmt vann og en svamp med skrubb, eller stålull som Svint. Kjøkkenspray hjelper til å løsne fettet og de forkullede restene. Husk å skylle godt av risten etterpå. Hvis du ønsker det, gir du grillristen en omgang i oppvaskmaskinen tilslutt.

Grillredskapene bør også renses. Vask dem på samme åte som grillristen, og sett dem i oppvaskmaskinen etterpå.