Noen ganger er alt som skal til et strøk ny maling, mens andre ønsker en mer radikal forandring, som glasspaneler og stålbeslag. Foto: Ifi
Noen ganger er alt som skal til et strøk ny maling, mens andre ønsker en mer radikal forandring, som glasspaneler og stålbeslag. Foto: IfiVis mer

Slik planlegger du en ny trapp

Ønsker du mer drastiske forandringer enn ny farge?

Den vanligste måten å fornye den gamle trappen på, er å gi den et strøk maling.

Les mer og se video: Ny trapp på en helg

Det er imidlertid langt fra den eneste løsningen. Ønsker du å friske opp trappen er det langt flere måter du kan oppdatere den på.

Du kan for eksempel legge teppe, enten over hele trappen eller bare midtpartiet. Trappen kan fliselegges. Ønsker du å lyse opp trappen er det mulig å legge inn små spoter i veggen - elller i trinnene. Trenger du oppbevaringsplass, kan du også legge inn skuffer i trappetrinnene.

I tillegg finnes mange fine detaljer du kan gjøre med gelenderet. Kanskje alt som skal til er å bytte ut den trauste trestokken med en skinnkledt stokk, eller å sette på beslag i endene i aluminium eller rustfritt stål?

Dersom du holder på med et større renoveringsprosjekt, kan det til og med hende du ønsker å flytte på den.

Uansett hva du har tenkt å gjøre er det viktig å planlegge godt i forkant. Vår boligplanlegger lar deg tegne og visualisere alle oppussingsprosjekter, både i to og tre dimensjoner. Du kan prøve og feile, uten et eneste hammerslag, før du bestemmer deg for akkurat hvordan du vil ha det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gå rett til Boligplanleggeren

Dersom du trenger hjelp til å komme i gang, har 3D Bolig, som har laget Boligplanleggeneren vår, laget en liten video. Se, lær og bli inspirert:

Slik planlegger du den nye trappen


Flere videoer: 1-2-3 drømmebolig