En orgie i lyd og lys, samt vind og risting hvis spillet ditt støttes.
En orgie i lyd og lys, samt vind og risting hvis spillet ditt støttes.Vis mer

Slik pimper du juniors rom

TEST: amBX-systemet til Philips gir deg fet lyd, vind i ansiktet og diskolys på gutterommet.

amBX-systemet til Philips har vært vist på messer i lang tid allerede, men det er først nå i det siste at de for fullt har begynt å dukke opp i norske butikker.

Vi testet Premium-kitet som er spesielt laget for spillnerdene der ute, og er stort sett svært fornøyd med pakken. Men først litt fakta.

Gigantpakke

I esken finner du en stykk subwoofer, to fronthøyttalere med hver sin lyskuppel på toppen, to vifter som simulerer vind når du spiller, en håndleddspute med vibrasjon, og ikke minst den såkalte wall-washeren. Den siste enheten skal plasseres bak monitoren din, og har kun en hovedoppgave: Å gi mest mulig lys mens du spiller spill eller hører på musikk.

Alle tilkoblingene gjøres på wall-washeren, og det er ikke til å komme i fra at det kjapt kan bli litt vel mye kabler på PC-bordet ditt, verdt å merke seg om du hater kabelspagetti med andre ord.

Se videoen under for en demonstrasjon av lys & lyd-festen:Til musikk

Vi er imponert over lydtrykket fra høyttalerne, og subwooferen på 80 watt har selvsagt mye av æren for dette. Her får du nemlig bass, bass og enda mer bass om du skulle ønske det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis vi ser bort i fra de rene Hifi-entusiastene som strengt tatt aldri blir fornøyd når temaet lyd dukker opp, så er vi faktisk godt fornøyd. Vår påstand er at dette duger i massevis som et lydanlegg på gutterommet eller i en liten hybel.

Selv brukte vi Windows mediaplayer når vi spilte av vår musikk, og der får du mulighet til å velge ulike moduser (rock, pop1, pop2, osv) som så påvirker lysshovet fra lampene i takt med musikken. Og jada, det er skikkelig harry, men det skremmer strengt tatt ikke oss...

Til gaming

Men det er selvsagt til spilling at amBX-systemet fungerer best. De fleste nye PC-spill idag har inkludert støtte for amBX-effektene, og kjøper du pakken nå følger det med tre spill (Toca Race Driver 3, Broken Sword 4 Angel of Death & Defcon).

I tillegg til at lyset vil følge spillets bevegelser får du her også risting i håndleddsputa og vind i ansiktet fra viftene. Når det fungerer er vår påstand at det definitivt er med på å øke spillopplevelsen - vi hadde det rett og slett grisemorsomt.

Men ikke alt er gull

Det er nemlig ikke alle PC-spill som støtter amBX-effektene risting og viftene fullt ut. På disse spillene får du heller ikke full lyseffekt, joda - lampene lyser fortsatt, men ikke fullt så heftig som ellers. (Du finner en full oversikt over hvilke spill som støttes her.) Philips skal imidlertid ha honnør for at de legger ut oppdateringer som gir full amBX-effekt på den samme nettsiden, men her kan det lønne seg å sjekke om ditt favorittspill er støttet før du kjøper.

Vi testet altså toppmodellen (SGC6101BD) som koster deg cirka 3.000 kroner akkurat nå, så gamere som vil ha alt må grave ganske dypt i lommeboka. Er du i den rette målgruppen kan det likevel være verdt det.

Men ikke fortvil om du synes prisen blir for høy: For klarer du deg uten viftene og den vibrerende håndleddsputa kan du kjøpe lilleborsettet SGC5103BD og slippe unna med 2.000 kroner. Og det er faktisk det alternativet vi ville gått for om vi selv skulle ha kjøpt: Den gode lyden og lysshowet er definitivt verdt prisen.

Takk til Philips Norge for lån av testprodukt.

En orgie i lyd og lys, samt vind og risting hvis spillet ditt støttes.
Her er alle kompoenentene i vårt Premium-kit,med unntak av håndleddsputen.
Viftene blåser friskt om spillet støtter amBX. Dessverre fungerer de dårlig som aircondition på varme dager...
Forsiden på hovedlysboksen, som bør plasseres bak monitoren din for å kaste lys oppetter veggen.
Alle tilkoplingene gjøres på baksiden av hovedlysboksen, og det blir MYE ledninger.
Den kraftige subben gir god & kjapp bass.
Til venstre ser du den ene fronthøyttaleren, legg merke til lysenheten øverst. Høyre høyttaler har også lydnivå-regulering. Til venstre ser du hovedlysenheten sett fra siden.

Store bilder av anlegget får du her: