Du kan gjøre mye med et par strøk maling. her er det brukt halvblank Lady Supreme Finish i farge Kalk på fronter, silkematt Lady Wonderwall i Lys antikk på veggene og tak og listverk er malt med halvblank Lady Supreme Finish i Eggehvitt. Foto: KRISTIAN OWREN / IFI.NO
Du kan gjøre mye med et par strøk maling. her er det brukt halvblank Lady Supreme Finish i farge Kalk på fronter, silkematt Lady Wonderwall i Lys antikk på veggene og tak og listverk er malt med halvblank Lady Supreme Finish i Eggehvitt. Foto: KRISTIAN OWREN / IFI.NOVis mer

Slik maler du kjøkkenskapene

Du trenger ikke skru for at kjøkkenet skal bli nytt.

Lei av kjøkkenet? Forandring fryder, men det er ikke sikkert du trenger å gå drastisk til verks, selv om du ønsker ny kjøkkeninnredning. Er selve kjøkkenet greit og velfungerende, kan mye gjøres med et par strøk maling.

Det er ikke vanskelig, men det er viktig å være nøyaktig. Her viser vi hvordan.

Ikke klar for å male? Slik klistrer du kjøkkenet nytt

Hvilken maling bør du velge?


Du bør velge en slitesterk interiørmaling som tåler å bli vasket. Velger du også å male kjøkkenveggen bak kjøkkenbenken, som er ekstra utsatt for søl, bør du i tillegg gå for en veggmaling som er lett å vaske, for eksempel Lady Easy Clean.

Vi anbefaler uansett at du snakker med fargehandel eller byggevarehuset ditt, slik at du får en maling som er egnet til akkurat ditt underlag.

For kjøkkenfronter i heltre vil panelmaling passe best, men er frontene i andre materialer kan det hende du finner malingstyper som passer bedre. Vi anbefaler også at du velger heftgrunn og maling fra samme produsent, ettersom disse er laget for å utfylle hverandre.

Høyglansete kjøkkenfronter har vært populært i flere år, men et egenmalt kjøkken vil ikke få like blank overflate som de folierte, selv om du velger høy glansgrad. Høyglanstrenden er på vei ut, men det er verdt å ta med seg at jo glattere overflatene er, jo enklere er det å rengjøre dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi anbefaler derfor at du går for en blank eller halvblank maling, og dette er også grunnen til at man gjerne anbefaler blank maling på dører, lister og vinduskarmer.

Sjekk disse smarte triksene for deg som skal male

Slik gjør du:

Vask ekstra godt for å sørge for at alt fettet forsvinner. Foto: KRISTIAN OWREN / IFI.NO
Vask ekstra godt for å sørge for at alt fettet forsvinner. Foto: KRISTIAN OWREN / IFI.NO Vis mer


Fremgangsmåten er omtrent den samme som når du maler panel. Det du bør være ekstra observant på er at det er ordentlig rent før du setter i gang.

Overflatene på kjøkkenet har nemlig en tendens til å bli ekstra fettete, og da vil ikke malingen feste ordentlig.