Ja, du kan bruke mikrobølgeovnen til juleribben. Men se etter "crisp"funksjonen. Foto: Whirlpool
Ja, du kan bruke mikrobølgeovnen til juleribben. Men se etter "crisp"funksjonen. Foto: Whirlpool Vis mer

Slik lager du ribbe på en halvtime

Kom julekvelden, som *kremt* julekvelden på kjerringa? Her er løsningen for en kjapp julemiddag.

Publisert
Sist oppdatert

Ribbe i mikrobølgeovnen? Vi må innrømme at vi satt kaffen i halsen og så for oss svette, slappe, kjøtt og fettstykker, da vi først hørte om det. Det har imidlertid skjedd mye på mikrobølgeovnsfronten siden denne journalisten varmet restemat før fritidsaktiviteter på barneskolen. Og det kommer ribben til godt.

For har du en mikrobølgeovn med en sprøsteke-funksjon kan du trygt tilberede ribben i mikroen. Er dere en tre-fire stykker tar det under en halvtime.

- Jeg tror det sitter langt inne for mange å skulle lage ribbe i mikrobølgeovnen. Mange forbinder desverre mikrobølgeovnen kun med ferdigmat og varming av gårsdagens middag, men en skikkelig mikrobølgeovn kan så mye mer enn det, sier Jon Haraldsen i Whirlpool Norge i en pressemeldingen.

På Whirlpools mikrobølgeovner heter funksjonen som gir deg sprø svor "crisp".

Les også DinSides test av ferdiggrøt

Slik gjør du:


Skal du lage kalkun til jul eller nyttår? Hva med å brukeoppvaskmaskinen?

For kjernefamilien

Til tross for sprøknappen er det ikke sikkert det passer for storfamilien. For det er litt begrenset hvor mye mikrobølgeovnen klarer å lage. Men for den lille kjernefamilien er det perfekt. Er dere flere, er rådet å steke ribben i flere omganger. Maks et kilo om gangen.

Er alt på halv tolv? Slik trikser du deg frem til julen på 1-2-3

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer