Slik lager du egg i ovnen

Skal du lage egg til hele storfamilien i påsken, kan dette være en smart løsning.

SMART: Koke egg til mange? Prøv komfyren neste gang. Foto: Elisabeth Dalseg
SMART: Koke egg til mange? Prøv komfyren neste gang. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Litt ekstra glad i egg? Skal du lage hardkokte egg til mormor og de atten ungene i påsken, kan det være litt komplisert å koke. Du trenger en ekstra stor gryte, og koketiden vil øke noe, fordi mange egg vil trekke ned temperaturen i vannet mye mer enn de vanlige fire-fem.

Ikke heng deg opp i datostemplingen: Slik ser du om egget er ferskt

Hvorfor ikke bake dem?

Ifølge løsningsbloggen TipNut, er dette den enkleste måten å garantere perfekt hardkokte egg (eller hardbakte, om du vil), uansett hvor mange du ønsker å koke om gangen. Det tar noe lenger tid å bake dem enn å koke. Dette veies opp av at du kan lage mange egg samtidig, uten at det påvirker koketiden. Du trenger heller ikke vaske opp gryten etterpå.

Slik gjør du:

Sett inn en bakerist midt i ovnen. Legg eggene på en rist, slik du kan se på bildet over, så blir de liggende i ro.


Sett eggene inn, og still in ovnen på 160-165 grader. Det er viktig at ovnen ikke er varmet opp på forhånd, men at den blir varmet opp mens eggene er i. La eggene stå i ovnen i cirka 30 minutter. Litt kortere om eggene er små, et par minutter lenger om eggene er ekstra store. Når eggene er ferdig, legger du dem i en bolle med iskaldt vann, gjerne med isbiter i, for å stoppe koaguleringsprosessen og gjøre det lettere å skrelle. Bon appetitt!

NB! Det lønner seg å sette inn en plate med bakepapir eller aluminiumsfolie på under eggene - i tilfelle de skulle sprekke. Vi har prøvd flere ganger, og det har ikke skjedd oss ennå. Men ønsker du å være på den sikre siden blir det mye mindre vask etterpå, skulle uhellet være ute.

Denne artikkelen har tidligere vært publisert på DinSide, og trekkes frem til glede for nye lesere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer