Legg eggene på rist før du skrur på ovnen. En halvtime senere har du perfekt hardbakte egg. Foto: Elisabeth Dalseg
Legg eggene på rist før du skrur på ovnen. En halvtime senere har du perfekt hardbakte egg. Foto: Elisabeth DalsegVis mer

Slik lager du egg i ovn

Skal du lage egg til hele storfamilien i påsken, kan dette være en smart løsning.

Litt ekstra glad i egg? Skal du lage hardkokte egg til mormor og de atten ungene i påsken, kan det være litt komplisert å koke. Du trenger en ekstra stor gryte, og koketiden vil øke noe, fordi mange egg vil trekke ned temperaturen i vannet mye mer enn de vanlige fire-fem.

Hvorfor ikke bake dem?

Ifølge løsningsbloggen TipNut, er dette den enkleste måten å garantere perfekt hardkokte egg (eller hardbakte, om du vil), uansett hvor mange du ønsker å koke om gangen. Det tar noe lenger tid å bake dem enn å koke. Dette veies opp av at du kan preparere mange egg samtidig, uten at det påvirker koketiden. Du trenger heller ikke vaske opp gryten etterpå.

Slik gjør du:

Sett inn en bakerist midt i ovnen. Legg eggene på risten, slik du kan se på bildet over, så blir de liggende i ro.

Sett eggene inn, og still in ovnen på 160-165 grader. Det er viktig at ovnen ikke er varmet opp på forhånd, men at den blir varmet opp mens eggene er i. La eggene stå i ovnen i cirka 30 minutter. Litt kortere om eggene er små, et par minutter lenger om eggene er ekstra store. Når eggene er ferdig, legger du dem i en bolle med iskaldt vann, gjerne med isbiter i, for å stoppe koaguleringsprosessen og gjøre det lettere å skrelle. Bon appetitt!

Artikkelen fortsetter under annonsen

NB! Det lønner seg å sette inn en plate med bakepapir eller aluminiumsfolie på under eggene - i tilfelle de skulle sprekke. Vi har prøvd flere ganger, og det har ikke skjedd oss ennå. Men ønsker du å være på den sikre siden blir det mye mindre vask etterpå, skulle uhellet være ute.