Moroa er over for denne gang. Foto: Per Ervland
Moroa er over for denne gang. Foto: Per ErvlandVis mer

Slik kvitter du deg med juletreet

Lei av barnåler? Bor du i Stavanger slipper du billig unna.

Trettende dag jul, det vil si 6. januar, er den dagen mange har pleid å ha som siste frist for å kvitte seg med julepynten.

Men hva gjør du egentlig med juletreet?

Kreative løsninger?

Bor du i en av landets byer har du garantert sett flere kreative forsøk på å kvitte seg med juletreeet.

De aller slappeste gidder ikke en gang å gå ned til søppelkassen, men dumper like godt grana ut av vinduet og rett ned i bakgården. En god nummer to er å sette juletreet ved siden av søppelkassa, men heller ikke det er noen god løsning - selv om det finnes unntak.

Juletrærne skal nemlig gjenvinnes, og det er svært sjelden søppeltømmerne tar disse trærne med seg. Et unntak er imidlertid Stavanger, hvor juletrærne blir hentet i uke to (fra 11 til 15. januar), og altså skal settes ut ved siden av din vanlige søppelkasse.

Har du flere eksempler? Del det med oss i debatten lenger ned!

Ulik praksis

I Bergen og Oslo er det imidlertid annerledes.

Har du bil er det enklest å levere juletreet på en av kommunens gjenvinningsstasjoner, eller hageavfallsmottak. I Oslo er dette gratis, men i Bergen må du i følge nettsidene til kommunen betale gebyr. Det er heller ikke alle mottakene i Bergen som tar imot hageavfall, og siden praksisen varierer fra kommune til kommune bør du ta en telefon eller sjekke din kommunes nettsider før du setter deg i bilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For deg uten bil: Hentestastasjoner

Heldigvis er det også noen kommuner som tenker på deg som ikke har bil. Renovasjonsetaten i Oslo har f.eks. hele 1023 innsamlngspunkter i hovedstaden, slik at du kan kvitte deg med juletreet i ditt eget nabolag.

Du får en fullstendig oversikt over hentepunktene og kjøreruten her.

Moroa er over for denne gang. Foto: Per Ervland