Slik kan du lage spaghetti av alt

Lei av strimler, terninger og skiver? Med disse redskapene blir matlagingen mye morsommere.

<b>SPIRAL:</b> Gefu "Spirelli" Spiral Slicer (til venstre) og Veggie Twister. Foto: PER ERVLAND
SPIRAL: Gefu "Spirelli" Spiral Slicer (til venstre) og Veggie Twister. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enten du er matlei, bor med grønnsaksvegrere, eller fortsatt er på lavkarbokjøret: Har du prøvd å lage spaghetti av grønnsaker?

LES OGSÅ:

Nei, vi har ikke tenkt å foreslå at du skal bruke hjertepepperkakeformer på fiskekakene, det overlater vi til dem som er bedre kvalifisert. Men noen ganger har det å endre formen på grønnsaker den funksjonen at du også endrer smaksopplevelsen og konsistensen til det bedre.

Spaghetti av squash* er et fint eksempel, strimlet agurksalat en annen. Eller hva med en litt festligere råkostsalat til de runde fiskekakene du skal ha til middag?

Det finnes flere produkter som vil hjelpe deg å strimle grønnsakene dine. Vi har tidligere prøvd en rekke juliennejern, men det var ikke alt som var like vellykket.

Da er disse redskapene mye morsommere: Og det er så enkelt å bruke dem at dette kan alle klare. Se bare her:

 

Her har vi brukt Veggie Twister og Gefu Spirelli spaghetti slicer. Begge koster 299 kroner. Og begge to har sine styrker og svakheter.

Veggie Twister fungerer best på litt mykere grønnsaker som agurk og squash, mens vi slet litt med å få til gulroten. Den skled rundt inni kutteren, og resultatet ble ganske trist. Spirelli taklet både myke og harde grønnsaker.

SPAGHETTISQUASH: Slik ser den ut, for dem som lurer på det. Foto: DOCTEURCOSMOS/WIKIMEDIA
SPAGHETTISQUASH: Slik ser den ut, for dem som lurer på det. Foto: DOCTEURCOSMOS/WIKIMEDIA Vis mer

Som du kan se i videoen er det enkelt å få laget spiraler av hele grønnsaken med Veggie Twister, mens dette ikke fungerte like bra med Spirelli. Der ble endene til overs, vi fikk ikke utnyttet hele.

Det finnes også langt større innretninger, men om du ikke skal lage spaghetti av alle agurkene fra butikken, kommer du langt med disse.

Veggie Twister fås også i rosa, for dem som måtte ønske det, og kan kjøpes på Coolstuff.no. Spirelli kan kjøpes i velassorterte kjøkkenutstyrsforretninger som Kitch'n.

*Når amerikanske oppskrifter bruker spaghettisquash er dette ikke squash som er strimlet til spaghetti, men en egen grønnsak, der grønnsakkjøttet strimler seg opp som små spaghettitråder. Du kan fint lage din egen spaghetti av squash og kalle den hva du vil, men det er også greit å vite forskjellen.