Slik holder du styr på sokkene

Spiser vaskemaskinen din dem opp?

Ender du også opp med enslige sokker etter vask?  Foto: Panthermedia
Ender du også opp med enslige sokker etter vask? Foto: Panthermedia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At vaskemaskiner spiser sokker er en sannhet med modifikasjoner. Jo, det har hendt at en dårlig vaskemaskin har slukt en sokk eller to, skal vi tro det danske forbrukermagasinet Samvirke, men sjansen er stor for at sokkene dine havner et helt annet sted.

Enten du er slumsete og roter bort sokker på vei til maskinen, har husdyr som liker å kose med brukte sokker, mus som stjeler dem for å bygge bol, eller om du glemmer å sjekke om sokkene har forvillet seg inn i sengetøy før du putter det i skapet: Enslige sokker er et irriterende problem.

Enslige sokker egner seg imidlertid perfekt til dette smarte støvsugertrikset

Knepp sokkene sammen

Snapsock koster 99 kroner for to par. Foto: Enklereliv.no
Snapsock koster 99 kroner for to par. Foto: Enklereliv.no Vis mer


Dette problemet skal Snap Sock hjelpe deg med. Snap Sock er rett og slett et sokkepar med trykknapp.

Så før du vasker, eller aller helst, når du tar av sokkene og legger dem i skittentøyskurven, knepper du bare sokkene sammen. Ikke bare slipper du alle de enslige sokkene i skuffen, det går også langt fortere å legge sammen sokkene i par. Du behøver ikke lete etter matchende sokker, de henger allerede sammen.

Colour catcher skal redde hvitvasken, selv om det sniker seg inn en rød sokk: Vi har testet

Smarte triks

Frister det ikke å bytte ut sokkeparken? Det finnes heldigvis flere måter å få sokkeparene til å holde sammen på. Her er et par av dem:

  • Feste dem sammen med sikkerhetsnål: Ja, det tar kanskje litt tid, men sparer deg også for tid og ergrelser i etterkant. Egner seg best for mørke sokker.
  • Feste dem sammen med en klesklype: Som en bonus: Bare å flytte sokkeparene rett over på tørkestativet - i klypen.
  • Vaske sokkene i en vaskepose, eller et lukket pute-/dynetrekk. Men pass på at det er stort nok, slik at sokkene blir ordentlig rene.
  • Det aller beste tipset er vel uansett å sørge for at du faktisk putter hele par i maskinen. For om vaskemaskinen ikke spiser sokkene, er sjansen stor for at de ligger igjen i et buksebein, under sengen - eller hvor det nå er venstresokkene forsvinner hjemme hos deg.
Slik vasker du treningstøyet

Like sokker-strategien

Selv har vi valgt en litt annen løsning på problemstillingen: Vi kjøper like hverdagssokker. Vi har flere farger og modeller, men sørger for at for eksempel alle svarte sokker er kjøpt samme sted. På den måten slipper vi å tenke når vi legger sammen sokkene.

Og selv om Omo colour lover at svarte klær skal holde på svartfargen og ikke bli charcoal, er det ikke til å komme forbi at sokkene blir litt ujevnt brukt - vasket og slitt. Når de ikke lenger er presentable, går de over i filleesken, for puss av sko, sølvtøy og liknende. Og når det begynner å skrante, er det bare å fylle på med et nytt lass.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!