<B>EN SLAGS BAKGÅRD:</B> Her ser du ned i bakgården til det spesielle MC-huset i Tokyo, Japan. Hver utleieenhet har sin egen MC-minigarasje, som du altså ser dørene til på bildet over.
EN SLAGS BAKGÅRD: Her ser du ned i bakgården til det spesielle MC-huset i Tokyo, Japan. Hver utleieenhet har sin egen MC-minigarasje, som du altså ser dørene til på bildet over.Vis mer

Slik går det når MC-folket tar over

Dette leilighetskomplekset vil noen like veldig godt, mens andre vil tenke bor det bare skjeggete, farlige menn med skinnjakker her?

Ja, så du liker å ta med deg et bakhjul eller en bremsevaier fra din nyinnkjøpte, svindyre motorsykkel inn i soafen hver kveld?

Vi skal ikke dømme deg, det finnes det sikkert en ektefelle som gjør allerede. Men hva hvis det fantes et helt leilighetskompleks bestående av en haug slike ekstreme MC-entusiaster, der alle hadde egen plass til motorsykkelen, og der det meste er innrettet mot at leietakerne først og fremst er bikere?

Det finnes nemlig, og det finnes selvfølgelig i Japan.

Motorsykkelen kommer først

Dette unike bygget står oppført i Tokyo, der tomteplass har like stor verdi som vann, luft og kinky tegneserier. Bygget består av åtte utleieenheter, der hver eneste enhet har egen garasjeplass til motorsykkelen - eller motorsyklene hvis noen har flere.

Imponerende nok er hver enkelt garasje integrert med sine respektive leiligheter, slik at en simpelthen kan parkere sykkelen, ta av seg på beina, og gå rett opp i leiligheten. Garasjen fungerer også som vaskerom, og er du virkelig tissetrengt finnes det også et veggfestet toalett samme sted.

Enda galere hus? Slik går det når du slipper kunstnerne løs ved tegnebordet

Smått og kanskje godt

Det C-formete hovedbygget er konstruert rundt en nærmest tåreformet bakgård, og det gjør at innsiden mer eller mindre ser ut som en kontinuerlig sirkel oppover i de to etasjene fra grunnplanet. Det finnes få rette vegger, mens betongen, i tråd med minimalistisk, japansk byggeskikk, er godt synlig flere steder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prosjektet er et samarbeid mellom tre arkitektbyråer, og bygget måler tilsammen 290 kvadratmeter. Det betyr at hver leilighet sannsynligvis ikke er større enn rundt 35 kvadratmeter, men så lenge motorsykkelen har hedersplassen i kjelleren betyr det egentlig ikke så mye hvor mye du og kjæresten har i resten av leiligheten.

Du kan se flere bilder av MC-huset her:

EN SLAGS BAKGÅRD: Her ser du ned i bakgården til det spesielle MC-huset i Tokyo, Japan. Hver utleieenhet har sin egen MC-minigarasje, som du altså ser dørene til på bildet over.
Foto: Arkitektene
Foto: Arkitektene
Foto: Arkitektene


Se også det som må være verdens spisseste hus. Også det, (only) in Japan.