Coronaviruset

Slik går det med visningene nå

Hovedinntrykket er at aktivitetsnivået i boligmarkedet holder seg oppe, til tross for krisetid.

BOLIGDRØMMEN: Det er interesse for å kjøpe og selge bolig selv om virusutbruddet preger oss. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
BOLIGDRØMMEN: Det er interesse for å kjøpe og selge bolig selv om virusutbruddet preger oss. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer

Både oppdragsmengde og salgsvolum har falt etter 12. mars, men boligmarkedet oppleves mer eller mindre uendret den siste uka, ifølge eiendomsmeglerne.

Aktivitetsnivået varierer med hvor sterkt coronaepidemien påvirker folks økonomi i ulike deler av landet.

Avlyses færre visninger

Det avlyses færre visninger nå enn for en uke siden, ifølge Norges Eiendomsmeglerforbund.

– Mange eiendomsmeglere opplever at flere vil selge når de ser at boligmarkedet fungerer bra også i krisetid, forteller administrerende direktør Carl O. Geving.

- Boligmarkedet er usikkert

Tidligere har høyskolelektor Dag Jørgen Hveem ved Handelshøyskolen BI sagt at det er gode utsikter for grei prisstigning generelt i boligmarkedet, så lenge folk har arbeid og utsikter til god kjøpekraft.

- Nå er vi der at akkurat dette er usikkert for mange. Stikkordene er derfor usikkerhet og risiko. Svært mange tenker på noe helt annet enn boligkjøp akkurat nå, og har lagt eventuelle kjøps- og salgsplaner på is, sier Hveem til Dinside.

- Boligmarkedet er usikkert, og det er verst for dem som skal selge. For de som skal kjøpe og som er langsiktige, er det mindre «farlig» å kjøpe nå. Da kommer de over i kategorien «oss som verken skal kjøpe eller selge» og som kan konsentrere seg om andre ting, oppsummerer Hveem.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!