Slik forbereder du malerarbeidet som proffene

Se video

Skal du pusse opp i sommer? Det er mange som bruker et par feriedager på å gi boligen en liten oppgradering. Det er ikke alltid det er så mye som skal til, et strøk maling, eller nye gardiner, og rommet fremstår som nytt.

Før du setter i gang å svinge malerkosten er det selvfølgelig viktig at alt grunnarbeidet er gjort. Underlaget bør være rent, tørt og støvfritt. Og så er det malingstapen, da. Dropper du den, kan resultatet fort bli stygt. Og det koster langt mer tid og krefter å rette opp, enn det gjør å sette den på før du begynner.

Hvordan du gjør dette, kan du se i ukens oppussingsvideo under.

Gikk du glipp av forrige ukes oppussingsvideo? Se den her: Slik maler du taket


Blå, hvit eller grønn maskeringstape?

Den grønne tapene har sterkest lim, og skal brukes på grove, støvete flater som for eksempel betong, murstein eller murpuss. Fordi limet er så sterkt, må du unngå å bruke denne på tapet. Tapen bør fjernes så fort malingen har tørket, og må fjernes innen tre dager etter at du satt den på.

Den kritthvite maskeringstapen er den svakeste av de tre typene, og egner seg best av de tre typene dersom du skal tape over tapet eller nymalte flater. Du bør fjerne tapen så fort malingen har tørket, men den kan sitte på i inntil syv dager.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den blå tapen er litt sterkere enn den hvite, og egner seg godt på tapet, tidligere malte flater, treverk og metall. Den er også best å bruke på vinduer, ettersom den er resistent for UV-stråler, slik at den ikke setter seg fast på ruten slik andre taper kan gjøre. Også den blå tapen bør fjernes så fort som mulig, men den kan sitte på i inntil 14 dager.

Kilde: ifi.no