Slik fjerner du flekkene

Ny tjeneste viser hvordan du fjerner flekker på ulike typer tøy.

Klesvask.no lar deg matche flekk og tekstil - og forteller hvordan du best blir kvitt det. Foto: Klesvask.no
Klesvask.no lar deg matche flekk og tekstil - og forteller hvordan du best blir kvitt det. Foto: Klesvask.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bensin på dressbuksen? Foundation på silkeblusen? Det er ikke sikkert du trenger å ringe hjem. Ny tjeneste fra Lilleborg skal hjelpe deg å få has på flekken, uten at klærne lider.

Klesvask.no heter den nye tjenesten fra Lilleborg, som tar mål av seg å være et opplysningskontor for tøy og tekstil.

- Vi har skapt et verktøy som vi savnet selv, der man raskt kan søke unikt på flekk og tekstil, og få presise instruksjoner for riktig flekkfjerning, sier Hilde Medbøe, produktansvarlig i Lilleborg.

Vaskehjelp og flekkfjerning

Det er ikke bare-bare å tørke klær: Disse firkantene viser hvordan de bør plasseres for best å tørke. Foto: Klesvask.no
Det er ikke bare-bare å tørke klær: Disse firkantene viser hvordan de bør plasseres for best å tørke. Foto: Klesvask.no Vis mer


På nettsiden finner du ulike artikler om vasking, ekspertråd, filmer med flekkfjeringstips, samt en oversikt over alle vaskesymbolene, og ikke minst en smart flekkfjerningsguide. Tør vi tippe denne snart blir en app?

Enn så lenge kan du koble 96 ulike flekktyper med 16 typer tekstiler for å finne ut hvordan du best får det rent.

Ekspertråd-siden er ikke helt oppe og går ennå, og det ligger kun tre vasketipsfilmer der. Men vi tipper vaskelappen-guiden vil bli en slager, for hva indikerer egentlig symbolene du ser til høyre her?

Les også: Her er vaskesymbolene alle bommer på

Opplysningskontoret for tøy og tekstil?

Klesvask.no kan gjerne kalle seg opplysningskontoret for tøy og tekstil, men det er verdt å merke seg at det er en tjeneste som ligger under PlussTid, som eies av Lilleborg - og den er laget i samarbeid med Blenda, Comfort, Milo og Omo.

Det vil si at det er disse merkene som vil foreslås, samt andre Lilleborg-vaskemidler som Zalo. Andre merkenavn eller flekkfjernere er ikke med som løsning.

Har du tilsvarende vaskemidler hjemme hos deg fra andre produsenter, vil det sannsynligvis fungere bra å bruke det - for eksempel Yes! i stedet for Zalo når du har fått brunkrem på silkeblusen.

Men er du helt grønn på flekkfjerning er dette absolutt et godt utgangspunkt. Vi har bladd oss gjennom en rekke av forslagene, og klarte ikke å finne noen kombinasjoner vi reagerte på.

Vi savner imidlertid ett svar som vel burde vært der et par ganger: Gå på renseriet.

Noen ganger gjør man vondt verre ved å prøve selv, og dette er ikke nevnt ett eneste sted på klesvask.no, såvidt vi kan se.

Vet du om bedre løsninger? Har du et genialt flekkfjerningstips? Eller har du prøvd noe som resulterte i ødelagte klær? Send oss en mail, eller del i debatten under.