<strong><b>SMART HUSKEREGEL:</strong></b> Det er lettere å varme opp ølet litt enn å kjøle det ned, sier Gunnhild Kolvereid Tolleshaug, bryggerimester hos Ringnes, til Dinside. Foto: ELISABETH DALSEG
SMART HUSKEREGEL: Det er lettere å varme opp ølet litt enn å kjøle det ned, sier Gunnhild Kolvereid Tolleshaug, bryggerimester hos Ringnes, til Dinside. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

Slik finner du ølets serveringstemperatur

Du kommer langt om du husker dette: Alkoholprosenten pluss én grad.

Publisert
Sist oppdatert

Fikk du med deg Dinsides ølskole i sommer?

Jørn Tore Persen, innehaver av Ølakademiet, viste og fortalte hva du kan gjøre for å få mest mulig ut av ølet du drikker: Hvilke glass du bør bruke, hvordan du skjenker øl og hvilken temperatur det bør ha.

Vi må innrømme at vi var der da det ble spilt inn, vi har sett videoene flere ganger (se nederst i saken), men vi kan fortsatt ikke ta fra hukommelsen akkurat hvor kald eller varm en IPA eller en porter skal serveres.

STOR TEST: Her er Norges beste IPA-øl

Lett huskeregel


Heldigvis trenger vi ikke lagre alle disse ulike gradene i hodet, skal vi tro Gunnhild Kolvereid Tolleshaug, bryggerimester hos Ringnes. Hun har en enkel tommelfingerregel alle kan huske:

- Ta alkoholprosenten på ølet, og pluss på én grad, sier Tolleshaug, til Dinside.

Da vil ølet kanskje være ørlite for kaldt, men det vil fort varmes opp av romtemperaturen, eller du kan varme det med hendene, slik hun viser på bildet over.

- Når du først har skjenket ølen er det enkelt å varme den litt opp, men vanskelig å kjøle den ned.

En annen like smart huskeregel for serveringstemperatur på vin

Serveringstemperatur

Kjøler du bort all smaken? Pilsen skal være nesten kjøleskapskald, men lave temperaturer dreper smaken i de fleste andre øltyper:

 


Videoen er produsert av DBtv for Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer