Det ligger et stort antall ullgensere i norske hjem som ikke blir brukt, rett og slett fordi vi ikke lenger er like glad i fasongen som var så populær på 80- og 90-tallet.
Derfor har vi, sammen med forsker Ingun Grimstad Klepp ved Statens institutt for forbruksforskning (SIFO), gått sammen for å vise deg hvordan du i løpet av noen minutter kan gjøre om den gamle ullgenseren fra 80-tallet, slik at snittet er tilpassa 2015.
LES OGSÅ: Dette bør du vite når du vasker ull
Slik går du frem
1. Finn frem genseren du vil endre på.
2. Finn frem en genser du mener passer deg perfekt slik den er nå.
3. Vreng genseren du vil endre på og legg den som passer deg, oppå.

4. Merk deretter opp med knappenåler rundt genseren som passer perfekt. Det kan være lurt å beregne noen ekstra centimeter og heller gjenta prosessen igjen hvis ikke du blir fornøyd med resultatet.

5. Ønsker du å fjerne stoff fra armen også, måler du opp på samme måte der.

6. Finn frem symaskinen og sy en sikksakk-søm som ikke er altfor bred. Prøv deg gjerne frem på et ark før du setter i gang. Syr du med en helt rett søm vil du miste fleksibiliteten i ulla.

7. Bruk en stor saks og klipp langs den nye sømmen, og vips så har du en genser som passer perfekt. Du må selvfølgelig gjenta prosessen på andre siden av genseren før du er ferdig.

Fortsatt forvirra? Ta en titt på videoen øverst i saken hvor Klepp demonstrerer metoden.
NB! Ullgenseren må ha blitt vasket minst en gang for at du skal kunne bruke denne teknikken.
LES OGSÅ: Slik blir du kvitt nupper på klærne
Gjør det enkelt
Metoden vi beskriver over er kanskje ikke den flotteste eller mest elegante, men den gjør jobben - og den gjør det raskt og effektivt.
- Du kunne selvfølgelig gjort deg mye mer flid og tråklet først, men det er strengt tatt ikke nødvendig, understreker Klepp når Dinside er på besøk.
Videre sier hun at mange henger seg opp i at de skal være for flinke.
- Ikke tenk at du skal være flink og nøyaktig. Det viktigste er at du gjør det. Genseren ligger bare i skapet uansett uten å bli brukt - går det galt er det derfor heller ingen krise, sier forskeren.
I tillegg til at et plagg kan være for stort er det to andre alternativer du kan møte på; for vide eller for korte plagg. Også her finnes det muligheter, slik Klepp demonstrerer i videoen over.

Det er tykkelsen som avgjør hvor mye et plagg kan strekkes når det er for kort, men ofte vil det være mer enn du tror. En relativt tynn ullgenser kan bli 15 centimeter lenger hvis du strekker den ut.
Dette gir store muligheter når det for eksempel kommer til å la ullen vokse med barna.
LES OGSÅ: Du kan klage på dårlige klær i fem år
Hvorfor gjøre ullklærne mindre?
Gjenbruk
Kunne du tenke deg å fikse litt på en genser du har i skapet? (Avsluttet)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.
Du oppnår flere fordeler ved å fikse på den gamle ullgenseren din.
- Den soleklart største fordelen er naturlig nok at du faktisk vil bruke plagget. Kjekt å ha-tanken fyller opp skapene til folk med nesten passende klær de ikke bruker, poengterer Klepp.
Hun påpeker videre at i tillegg til å få bedre plass i skapet ditt, gjør du også en fin innsats for miljøet.
En ullgenser som sitter nærmere kroppen vil også holde deg varmere enn en løs genser.
Har du ikke en genser i skapet som er for stor, men ønsker deg en rimelig ullgenser?
Genseren som er brukt i eksempelet over er kjøpt i en bruktbutikk og kostet 350 kroner. Er du heldig, vil du også finne rimeligere gensere.
LES OGSÅ: Ikke bruk for mye vaskepulver
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.