Slik får du TV på badet

Ønskedrømmen er nærmere enn du tror.

En TV på do er kanskje ikke drømmen for de aller fleste - men hva med en TV på baderommet som lar deg se på nyhetene når du pusser tennene om morgenen, eller såpeserier mens du tar et avslappende boblebad?

Elektriske apprater i våtrom kan være en risikabel affære, men løsningen er nær, om du er villig til å betale 2006-priser for TV-ene.

Er drømmen noe å hvile øynene på mens du pusser tenner og barberer eller sminker deg om morgenen kan løsningen være speil med integrert TV. Når TV-en skrus av, ser det ut som et vanlig speil. Dette er etterhvert vanlig på en rekke finere hoteller, for eksempel One Bal Harbour i Miami.

Nå i Norge

TV-en fra One Bal Harbour er fra det tyske selskapet Ad notam, som akkurat har startet opp i Norge. Frode Kristiansen, daglig leder Ad Notam Norge, forteller at de jobber med å etablere forhandlernettverk, i tillegg til et permanent showrom i Røyken.

- Vi har mer enn TV-er for baderom, og kommer til å henvende oss til baderom-, kjøkken- og møbelforhandlere, sier Kristiansen til DinSide.

Prisen på en TV integrert i baderomsspeilet vil variere, utifra størrelsen på speilet - og skjemen. Du kan få TV-er fra 7 til 65 tommer. For en 10-tommersskjerm på et ordinært 1x1 meters speil må du ut med omtrent 17.000 kroner. Det kan selvsalgt bli litt billigere, og langt dyrere. Men du får det akkurat slik du vil:

- Alle løsningene er stort sett designet og spesialtilpasset kundens ønsker, sier Kristiansen.

Les også vår guide til lyd og bilde på badet

Integrert TV i flisene

En annen løsning for TV-er i våtrom kommer fra TileVision, som har vært en pionér for TV i våtrom. Mens Ad notam-TV-ene kan monteres i ditt eksisterende bad, krever TileVisions TV-er litt mer planlegging: De felles nemlig inn i veggen. Siden vi omtalte dem første gang, har de utviklet fjernkontrollen, og den nå er vanntett. Så nå kan du trygt svitsje mellom TV-programmene mens du ligger i karet, uten å måtte bekymre deg for at den kan bli ødelagt.

Prisen på disse TV-ene har ikke utviklet seg mye. I 2002 kostet det 1.900 pund for en 10-15-tommers skjerm, noe som med den tidens kurs utgjorde mer enn cirka 23.500 norske kroner. I dag får du en 17-tommers widescreen som passer fint i enden av badekaret fra rundt 19.500 kroner. I tillegg kommer monteringskostnader.

Les også: Slik får du plass til TV på soverommet

Dugg-problematikken

Selv om de fleste nyere baderom har ventilasjon som løser dugg-problematikken, skal dugg uansett ikke dette være noe problem. TileVisions TV-er har oppvarmet glass for å motvirke kondens, og Ad Notam-TV-ene har varmefolie bak på speilene med samme effekt. Skulle det likevel dugge, er det bare å tørke av skjerm eller speil.

TV integrert i speil på hotell. Foto: Ad notam
.. og stort widescreen ved jacuzzien.
Det trenger ikke være stort og fancy. Denne lille skjermen lar deg se nyhetene mens du tar morgenstellet. Foto: Ad notam
Foto: Ad notam
Ad notam spesialtilpasser tv/speil-løsningene etter kundens behov. Her er tre ulike varianter. Foto: Ad notam
Speil i dusjen? Hvorfor ikke? Denne 23-tommeren fra TileVision går i flukt med veggen, og både TV og fjernkontroll tåler vann. Foto: TileVision
Når TV-en ikke er i bruk har den en lett speilende effekt. Foto: TileVision


Du kan lese mer på produsentenes nettsider: TileVision og
Ad notam
.