Her er det valgt feil bakgrunn. Svart mot svart blir bare svart, og det er vanskelig å skille. I tillegg er det blitt brukt blits, som gir refleksjon i skjermen. Her hadde løsningen vært å sette skjermen mot en lysere bakgrunn. Foto: Finn.no
Her er det valgt feil bakgrunn. Svart mot svart blir bare svart, og det er vanskelig å skille. I tillegg er det blitt brukt blits, som gir refleksjon i skjermen. Her hadde løsningen vært å sette skjermen mot en lysere bakgrunn. Foto: Finn.no Vis mer

Slik får du solgt tingene dine

Gode bilder er viktig for å få solgt saker på nett.

Publisert
Sist oppdatert

Flatskjermer, tredemøller, sofaer og andre brukte gjenstander selges på nett som aldri før. Men ikke alle annonsene er like effektive. Dette gjelder spesielt de som ikke har bilde. Men av og til kan fraværet av bilder være bedre enn alternativet.

For mørkt, for lyst, uskarpt, skjevt og til og med opp ned! Vi har samlet noen eksempler på god og dårlig bildebruk, og gir deg samtidig noen tips til hvordan du kan ta bedre bilder av det du skal selge.

LES: Slik tar du bedre påskebilder

Lekker sofa? Tja, kanskje det? Det er ikke lett å se når det er så mørkt. Her er det nok lyskilden bak sofaen som stikker kjepper i hjulene for fotografen. Et tips her ville vært å skrudd av lampen i hjørnet og heller brukt lys fra andre steder. Foto: Finn.no
Lekker sofa? Tja, kanskje det? Det er ikke lett å se når det er så mørkt. Her er det nok lyskilden bak sofaen som stikker kjepper i hjulene for fotografen. Et tips her ville vært å skrudd av lampen i hjørnet og heller brukt lys fra andre steder. Foto: Finn.no Vis mer


Bedre bilder lønner seg

Dårlige eller manglende bilder i annonser kan nemlig være det som gjør at den potensielle kjøperen blar rett forbi din annonse. Bruker du litt mer tid på annonsen er det stor sannsynlighet for at flere vil klikke seg inn på den.

– Når det gjelder Torget (hos Finn.no, red.anm.), så lønner det seg helt klart med bilder. Jeg vil anbefale at man tar et best mulig bilde, da ser man lettere objektet som skal selges, sier Lene Kallum, PR- og informasjonssjef i Finn.no.

Her er et knippe mer eller mindre beskrivende annonser fra Finn.no:

Fem tips til bedre bilder

For at noen skal klikke seg inn på din annonse hjelper det altså med et godt bilde. Her er noen tips til hvordan du får tatt et bedre bilde, enten det tas med et kompaktkamera, eller kameraet på mobiltelefonen. Hvis du vurderer å kjøpe et speilreflekskamera kan vår kjøpeguide være verdt en titt. Se bildeeksempler i galleriet over.

 1. Er det du skal selge svart? Da bør du ligge unna mørke bakgrunn. Velg heller en lys bakgrunn. Er det du skal selge hvitt eller en annen lys farge? Da bør du heller velge en mørkere bakgrunn.
 2. Ikke bruk blits med mindre du virkelig må. Har du mulighet til det så bruk en ekstern blits - det gir et mye bedre resultat. Hvis ikke er det bedre å lyse opp rommet med de lampene du har tilgjengelig, eventuelt slippe inn litt sollys om været tillater det. Men det kan også bli for mye lys, så juster det slik at ingen områder i bildet blir helt kritthvite.
 3. Ikke ta bilde mot sola eller en annen lyskilde. Sørg for at lyset er bak eller ved siden av deg når du tar bildet. Er det bak deg så er det greit å sjekke at ikke skyggen din kommer med på bildet.
 4. Rydd området du skal ta bilde av. Sofaen ser kanskje fin ut, men gulpeteppet til minstemann har ingenting å gjøre på bildet.
 5. Sist men ikke minst: Se over bildene etter at du har lastet dem opp. Ellers kan du risikere at alt arbeidet var til liten nytte, og heller frustrerer kjøperne heller enn å interessere dem. Vi mener det illustreres godt av bildet under.
LES: I denne saken har vi samlet en del morsomme bilder fra Finn.no

Tenk på teksten

Selv om bildene er på plass er det viktig å ikke glemme teksten. Trikset er å gi så mye relevant informasjon som mulig, uten å bli kjedelig.

– Vår erfaring er at annonser som man har gjort seg flid med, både med tekst og bilder, går bedre. Vi har også eksempler på at annonser med originale tekster, gjerne med en morsom vri, får mer oppmerksomhet, sier Lene Kallum i Finn.no.

LES: Flere latterfremkallende Finn-annonser

Lene Kallum, PR- og informasjonssjef i Finn.no. Foto: Caroline Roka
Lene Kallum, PR- og informasjonssjef i Finn.no. Foto: Caroline Roka Vis merHer er Kallums tips til salg av objekter på nett:

 • Skriver man at det er en lekker sofa bør man fremstille den slik også. Bildet må passe med teksten.
 • Er det skader, så ta bilde av det. Da slipper kjøperen en bomtur.
 • Tenk sesong! Ikke selg sommerkjolen i november, og vent med å selge grillen til det nærmer seg vår.
 • Hvitevarer og møbler er populært hele året. Det samme gjelder barneutstyr og sportsutstyr, så lenge det ikke er sesongspesifikt.
 • Lag en "triggende" overskrift, og fortell så mye du kan om det du skal selge. Ikke vær vag - vær konkret.
 • Ta med merkenavn og lignende. Folk søker gjerne spesifikt på merke når de leter etter noe.
Les også: DinSides krasjkurs i nettsalg

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer