Slik får du råbillige hvitevarer

Skal en utstyre et helt kjøkken med hvitevarer, må en fort ut med over 20.000 kroner. Hadde det ikke vært deilig å halvere dette beløpet?

Publisert
Sist oppdatert

Slik får du råbillige hvitevarer

 1. Hvite fakta


Råbillig på nett

Denne uken fikk vi inn et tips om nettauksjonsstedet Gooba.no - der kunder får hvitevarer til en pris som er gjennomsnittlig 40 prosent lavere enn i butikk. Vi bestemte oss for å sjekke påstanden nærmere.

Tilbudene var oppsiktsvekkende gode.

Skal det være en komfyr til halv pris? <i>Illustrasjonsfoto</i>
Skal det være en komfyr til halv pris? Illustrasjonsfoto Vis mer


Hadde vi hatt behov for induksjonstopp til innebygging fant vi en fra Gorenje med utropspris på 1 krone - med litt over 8 timer igjen av budrunden - med stående bud inne til 3.200 kroner. En sjekk med Gorenjes prislister for samme modell (INP 62-NO) viser at veiledende pris er 7.495 kroner.

Tilhørende ovn fra Gorenje hadde på det tidspunktet vi sjekket et bud inne til 1.001 kroner. Veiledende pris for denne i butikk er 4.995 kroner.

En fiks ferdig ovn for innebygging til 4.201 kroner i stedet for 12.490 kroner er 34 prosent av vanlig utsalgspris, eller en rabatt på 66 prosent!

Auksjonen er imidlertid ikke over ennå... Heldigvis finnes det tall fra tidligere solgte hvitevarer.

Trykk her for å se snittpris på de 140 siste solgte hvitevarene, sammenlignet med snittpris i butikk.

Dyrere og dyrere?

Da vi kastet inn håndkledet, klokken ni torsdag kveld, var det fremdeles snaue to timer igjen av auksjonen og totalpris for induksjonstopp og komfyr var oppe i 6.200 kroner. Omtrent 50 prosent rabatt - på en splitter ny, luksuriøs innebyggingsovn, til 12.000 kroner i butikk. For dem som var med i budrunden, håper vi det ikke oppstod bonanzatendenser, og at budvinner kunne ta med ovnen hjem til ikke så alt for mye mer enn gjeldende bud.

<i>Illustrasjonsfoto</i>
Illustrasjonsfoto Vis mer


Noen haker?

Utvalget tilgjengelige hvitevarer skuffet imidlertid. Da vi trykket på kategori: Hvitevarer, kom det opp en fristende liste - men ved valg blant de forskjellige alternativene var det nesten ingen av dem som faktisk lå ute for salg. Det var heller ingen indikasjon på om de ville bli lagt ut for salg i nærmeste fremtid. Frustrerende, ja. Det kan være tidskrevende, men kan du spare slike summer kan det være verdt ventetiden - om en har mer tid enn penger.

Ifølge Gooba.no legges det ut en rekke ulike hvitevarer hvert døgn. Så er du på hvitevarejakt, er det bare å legge nettsiden i "favorittene" dine, og stikke innom siden med jevne mellomrom.

Men hvordan kan det ha seg at de kan selge hvitevarer til en slik lav pris? Er det dumping av gamle varer? B-varer? Feilvarer?

Trykk her for å lese mer, og se besparelsene i kroner og prosenter.

I tillegg kan det koste litt mer å frakte varene hjem, enn om du kjøper dem hos din lokale hvitevareforhandler. Hvor mye det koster å få transportert dem, beregner du enkelt, ved å trykke på "beregn frakt" ved den varen du vil by på - og trykke inn postnummeret ditt. For eksempel koster det rundt 500 kroner å få fraktet en tørketrommel til Bergen.

Har du bil, og mulighet til å kjøre til Sandvika, kan du hente varene helt gratis. Varene kan også sendes med Norcargo, og prisen avhenger av hva du kjøper. Lokalfrakt, med Schianders, til Oslo, Asker og Bærum koster 300 kroner. Du kan også organisere med eget transportfirma.

Kupp på mindre nettsteder

En av grunnene til at prisene vi fant var såpass lave kan være at Gooba.no ennå ikke er veldg godt kjent. Så det kan hende vi her legger ris til tilbudsbaken: Med økt oppmerksomhet og flere budgivere, er jo sjansen for at prisen stiger litt større.

Andre nettauksjoner

Netthandelen.no selges det også nye hvitevarer fra produsent, til latterlig lave utropspriser. Også her er det mulig å gjøre noen reale kupp!
Tips: Det lønner seg å følge med. En genial funksjon lar deg søke på varer som kommer til å bli lagt ut for auksjon. Vi ble blant annet gjort oppmerksomme på en Whirlpool innebyggingsovn som blir lagt ut med startpris på kroner 1,- i morgen kveld (søndag 26. februar) omtrent klokken elleve. Noen interessenter?

qxl.no fant vi også knalltilbud på nye hvitevarer, men her gjelder det å holde tungen rett i munn. Flesteparten av hvitevarene som var annonsert på Qxl da DinSide var innom var brukte varer, men vi fant et par nye også. På Finn.no var det nesten utelukkende brukte varer.

Gorenje vaskemaskin - til 3.500 eller 7.999 kroner? <i>Faksimile fra www.gooba.no</i>
Gorenje vaskemaskin - til 3.500 eller 7.999 kroner? Faksimile fra www.gooba.no Vis mer

Skroll ned for flere tips om hvordan du kan skaffe deg billige hvitevarer

Andre steder du kan gjøre et kupp

 • Kjøp B-varer
  Det er ofte bare skjønnhetsfeil, som for eksempel en ripe i lakken eller ujevn farge, som skiller B-varene fra ordinære hvitevarer. Likevel selges de til en betydelig lavere pris - både i ordinære elektroforhandlere eller i egne butikker. Her kan du fort spare flere tusenlapper.

  Du har like reklamasjonsrettigheter for B-varer som for ordinære hvitevarer om de skulle gå i stykker. Det eneste du ikke kan klage på er skjønnhetsfeilene, som gjør at de er B-varer.

 • Spør etter utstillingsmodeller
  Det er ikke alltid utstillingsmodellene står fremme eller er avertert. Hør gjerne med lokale forhandlere og fortell dem hva du er på utkikk etter, og be dem ringe deg når de skal bytte utstilling.

 • Billigkroken på IKEA
  En slager. Her får du feilbestilte varer eller utstillingsmodeller til spottpris. Sist DinSide sjekket billigkroken på IKEA Slependen, var det komfyrer/kjøleskap til omtrent 1/3 av førprisen.
 • Slik får du råbillige hvitevarer

  1. Hvite fakta


 • Kvantumsrabatt
  Dette lønner seg sjelden om du kun skal skifte ut et kjøleskap, men skal du utstyre et helt kjøkken med hvitevarer er det mange forhandlere som gir kvantumsrabatt. Mens noen tilbyr det helt av seg selv, må andre spørres, kanskje ikke bare én, men to eller tre ganger. Jo mer du kjøper, jo større sjanse er det for at du får rabatt. Og den øker gjerne med antall varer. I tillegg blir frakten billigere, dersom du ikke skal kjøre det hjem selv, om du bestiller alt fra ett sted.
 • Les også: Klag deg rik

  Har du erfaringer med noen av disse nettauksjonsstedene? Eller vet du om noen andre, smarte måter å få fatt i nye, billige hvitevarer på? Del gjerne med andre DinSide-lesere i debatten.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer