Din side har testet om man får opp vanskelig plastemballasje med enten boksåpner eller tapetkniv. Én av de to redskapene fungerer optimalt. Foto: Berit B. Njarga
Din side har testet om man får opp vanskelig plastemballasje med enten boksåpner eller tapetkniv. Én av de to redskapene fungerer optimalt. Foto: Berit B. NjargaVis mer

Slik får du opp den umulige plastemballasjen

Men ikke bruk brødkniv, saks eller negleklipper!

Svært mye av det man får kjøpt til hus og hjem er pakket inn i hard plastemballasje som er umulig å åpne. Personlig ender jeg gjerne opp med brødkniven for å sage meg inn til produktet.

Men det må da finnes enklere måter enn dette for å åpne denne såkalte clamshell-emballasjen, som er sveiset sammen rundt kanten og årsaken til at et tusentalls amerikanere havner på akutten hvert år?

DinSide har googlet seg frem til to metoder som visstnok skal være effektive for å åpne den svært motstridige emballasjen. Bare én av disse viste seg å fungere i praksis.

Forby dritten! DinSides dataredaktør Bjørn Eirik Loftås er, bokstavelig talt, møkk lei av vanskelig innpakning.

Din side har testet om man får opp vanskelig plastemballasje med enten boksåpner eller tapetkniv. Én av de to redskapene fungerer optimalt.    Foto: Berit B. Njarga
Din side har testet om man får opp vanskelig plastemballasje med enten boksåpner eller tapetkniv. Én av de to redskapene fungerer optimalt. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Boksåpner og tapetkniv

Skal du få åpnet emballasje som dette, trenger du, ifølge det o store orakelet internett, enten tapetkniv eller boksåpner.

Med boksåpneren skal du kunne åpne en langside langs den sveisede kanten, før du så fører inn en skarp kniv for å åpne resten fra innsiden.

Men dette viste seg å være umulig. For selv om boksåpneren åpner hermetikk, er det veldig vanskelig å få hull på den harde plastikken og deretter føre boksåpneren langs kanten av emballasjen.

Løsningen er derimot å åpne med tapetkniv. Og det funker som bare det!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik får du opp emballasjen, uten problemer!    Foto: Berit B. Njarga
Slik får du opp emballasjen, uten problemer! Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Du bare legger det emballerte produktet på et hardt underlag for å unngå riper i bordet. Vi brukte en vanlig plastfjøl. Deretter fører du kniven sakte langs den sveisede kanten på tre av sidene.

Da får du åpnet emballasjen uten å ødelegge verken bruksanvisninger eller selve produktet, og du kommer ikke minst ut av det uten kuttskader.

Produktet og eventuelle bruksanvisninger kommer helberget ut av det ved bruk av tapetkniv.     Foto: Berit B. Njarga
Produktet og eventuelle bruksanvisninger kommer helberget ut av det ved bruk av tapetkniv. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Les også: Sjekk denne geniale glass- og flaskeåpneren!