Kommunikasjonssjef i Utleiemegleren, Nikolaos Farmakis, sier det er stor forskjell på hva en kjøper og en leietaker er opptatt av. Foto: TARAN GJØYSTDAL
Kommunikasjonssjef i Utleiemegleren, Nikolaos Farmakis, sier det er stor forskjell på hva en kjøper og en leietaker er opptatt av. Foto: TARAN GJØYSTDALVis mer

Slik får du godt betalt for utleieboligen din

Konkrete grep kan øke utleieprisen, mener utleiemegler. Av: Julia M. Ciarlo

– To ting som er ekstremt viktig for en leietaker er bredbånd og flatskjerm. Er ikke dette på plass, vil den potensielle leietakeren lete videre, sier kommunikasjonssjef i Utleiemegleren, Nikolaos Farmakis, til DinSide.

Fasiliteter som veranda, peis og badekar havner langt nede på prioriteringslisten til en som skal leie bolig. Dette er ting som først og fremst er tiltrekkende på salgsmarkedet, og der boligeiere som skal selge for eksempel kan tjene hundretusener på å bygge balkong.

– En smart utleier dropper å betale ekstra for disse tingene, da han ikke vil få det igjen i utleieprisen, sier Farmakis.

Noen utleiere må radonmåle boligen

Riktige valg øker leieprisen

Videre forteller han at det er avgjørende at leiligheten fremstår som lys og trivelig. Er boligen full av gamle møbler, eller på annen måte virker "u-fresh", vil leietakere vike unna.

– En korrekt møblert leilighet kan øke husleien med 10-15 prosent, mener Farmakis.

Ellers er nærhet til kollektivtrafikk og generell sentralitet viktig for prislappen man kan sette på utleieboligen.

Les også: Innrøkt? Vanskeligere å selge

Helheten er avgjørende

Mari Svolsbru er villig til å strekke seg i pris for den riktige leiligheten. Foto: Privat
Mari Svolsbru er villig til å strekke seg i pris for den riktige leiligheten. Foto: Privat Vis mer


Mari Svolsbru er for tiden på jakt etter leiebolig sammen med to venninner. Hun forteller DinSide at det er helhetsinntrykket som veier tyngst for dem.

– Vi er kanskje litt bakvendt av hva markedet forventer av oss. Vi er i utgangspunktet på jakt etter noe med litt personlighet. Vi liker ikke når det blir for sterilt, sier Svolsbru.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er huskeliste for deg som skal leie

Hun forteller at de har noen krav, som at de må ha tre separate soverom. I tillegg ønsker de å bo et sted med lite trafikkstøy. Ellers stiller de seg ganske åpne. Men det er visse ting de er villig til å betale litt ekstra for.

– En bolig der fyring og varmtvann er inkludert er selvfølgelig attraktivt. Utenom det går det kun på følelsen du får når du står i leiligheten. Men det er ingen enkeltstående faktor som vil gjøre at vi betaler mer – det er ikke sånn at en peis er verdt 500 kroner, avslutter Svolsbru.

Les også hvorfor du ikke bør bli leietaker hos samboeren din