Slik får du en stabil grusgang

Lei av at du alltid synker nedi grusen? Smart matte stabiliserer oppkjørselen.

Med en stabiliserende matte under grusen unngår du å synke nedi når du går.  Foto: Per Ervland
Med en stabiliserende matte under grusen unngår du å synke nedi når du går. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grus og singel i hagen og oppkjørselen er pent å se på, men kan gi et litt ustabilt underlag. Det er lett å få følelsen av at man synker nedi grusen, og det blir fort spor og store nivåforskjeller. Særlig om du kjører bil, sykler, eller drar en tung søppelkasse på hjul frem og tilbake.

Ecco gravel grusmatteunderlag skal stabilisere grusen, og eliminere dette problemet.

– Hemmeligheten ligger i bikubestrukturen som gjør at grusen ikke får flyttet seg så mye rundt, sier Børge Grefslie, daglig leder hos forhandleren Høisand til DinSide.

Se selv - og hør - forskjellen på en grusgang med og uten de stabiliserende mattene her:


Vi kjente også tydelig forskjell når vi gikk på feltet uten stabiliserende matte under: Man synker ned i grusen, og det blir noe tyngre å gå.

Ikke lyd? Det er et felt uten Ecco gravel under som vi går på helt først - og mot slutten - av videoen, som du også kan se om du ser nøye etter.

Gjør det selv

Mattene, som er laget i resirkulert materiale, kan du også fint legge selv, forteller Grefslie. Det viktigste du gjør er å rette opp underlaget, slik at det er jevnt. Du kan legge oppå gamle heller eller stein, eller på sand eller jord. Ecco gravel-platene kan du klikke sammen, og du kutter dem enkelt til med en håndsag.

Når mattene først er lagt, er det bare å fylle på med grus eller singel, 1-2 centimeter over matten.

Kjappe fakta:
Ecco gravel-mattene finnes i to tykkelser, 3 centimeter (egner seg for grusganger du skal gå, sykle eller trille barnevogn på) og 4 centimeter (dersom du vil ha i selve oppkjørselen der du skal kjøre bil).

Prisen er 130 kroner (eksklusive mva) per kvadratmeter for 3 centimeter, 145 (eksklusive mva) for 4 centimeter høye.

Forhandler: Høisand
Produsent: Ecco products (nettsiden er på belgisk/fransk)

Hagemesse på Lillestrøm

DinSide møtte Gravel på Høisands stand på Hagemessen på Lillestrøm. Messen er åpen for publikum denne helgen, 13. til 15. april, fra 10 til 18. Her kan du se flere smarte nyheter, og handle planter, hagemøbler eller verktøy, noe til hyggelige messepriser.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!