Garderobeskapet vårt må nok vente litt på nye dører, men en enkel oppgradering med knotter og messlinglist er nært forestående. Pris for sidevegger og topp i Bestå, front Illusion og knotter og bein/støvlist: 7.060 kroner. Foto: Superfront
Garderobeskapet vårt må nok vente litt på nye dører, men en enkel oppgradering med knotter og messlinglist er nært forestående. Pris for sidevegger og topp i Bestå, front Illusion og knotter og bein/støvlist: 7.060 kroner. Foto: SuperfrontVis mer

Slik får du elegante Ikea-skap

Superfront er for Pax, Faktum og Bestå det Bemz er for Karlstad-sofaen din.

Noen hundre tusen nordmenn får et lite i-landsproblem om et par års tid. Da er det norske folkekjøkkenet Ikeas Faktum-kjøkken ferdig utfaset, til fordel for det splitter nye kjøkkensystemet Modul. Modul har helt nye mål, slik at om du ødelegger en dør eller en skuff i Faktum-kjøkkenet ditt, kan det være vanskelig å finne erstatninger.

Vi vurderte å kjøpe inn et par ekstra fronter, slik at vi skulle ha på lur, om noe skulle skje med kjøkkenet vårt. Den tanken har vi slått fra oss - nå gleder vi oss heller til frontene blir så slitt at de må byttes ut*. Og da skal vi ta turen til den svenske nettsiden Superfront.

Sjekk målene: Slik får du designfronter på Ikea-skapene dine

Lett å gjøre Ikea elegant

Superfront gir deg fronter, benkeplater, sidevegger, håndtak og bein spesialtilpasset Ikea-møbler.  Foto: Superfront.com
Superfront gir deg fronter, benkeplater, sidevegger, håndtak og bein spesialtilpasset Ikea-møbler. Foto: Superfront.com Vis mer


Svenske Bemz har gjort god butikk på å lage stilige trekk til de myke Ikea-møblene. En smart og rimelig løsning enten du vil oppgradere en sliten sofa, eller bare ønsker at sofaen din skal skille seg litt fra naboens.

Superfront gjør det samme for harde møbler. Her kan du bestille nye fronter, benkeplater, dekksider og støvlister til kjøkkenet, bein til seng eller sofa, og knotter til skuffer og skap. Knotter og bein kan man selvsagt også kjøpe andre steder, men fine fronter som passer perfekt med det greie, men litt kjedelige garderobesystemet som fulgte med boligen er litt verre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Topp og sidedeksel Bestå, front Blocks og støvlist Plinth. Totalpris: 6.410 svenske kroner. Foto: Superfront
Golden fronter, top og sider Bestå, Clean Lean bein. Totalt: 3.355 svenske kroner. Foto: Superfront
Garderobeskapet vårt må nok vente litt på nye dører, men en enkel oppgradering med knotter og messlinglist er nært forestående. Pris for sidevegger og topp i Bestå, front Illusion og knotter og bein/støvlist: 7.060 kroner. Foto: Superfront
Bein: Trestle, Front: Illusion. Pris: 5.150 svenske kroner. Foto: Superfront
Håndtakene Balls, 245 per stk.Front: Big fish i farge granny pink. Foto: Superfront
Captains bein - 195 svenske kroner per stk. Foto: Superfront
Foto: Superfront
Ensfarget dør, "no pattern". Håndtak i skinn, Loop, fargen nude med messingnagle til 145 kroner. Foto: Superfront
Front: Blocks. Foto: Superfront

Se bare her:

Ikeas kommunikasjonssjef er positiv til at Superfront kan bidra til å gi ditt Faktum-kjøkken lenger liv. Foto: IKEA
Ikeas kommunikasjonssjef er positiv til at Superfront kan bidra til å gi ditt Faktum-kjøkken lenger liv. Foto: IKEA Vis mer


Jan Christian Thommesen, kommunikasjonssjef i Ikea, kjenner ikke til Superfront, men synes det høres spennende ut.

– Det at man kan gå utover det som er vårt ordinære sortiment og enkelt gjøre endringer selv, som passer til våre systemer, slik som med Bemz, synes vi er fint, sier Thommesen til DinSide.

Han synes spesielt Faktum-tilbudet høres interessant ut:

– Så lenge kundene er fornøyde - og kan tilby supplerende dører og fronter til Faktum lenger enn det vi kan, er det et kjempebra tillegg til vårt tilbud, avslutter Thommesen.

Ikke for alle

Til tross for et imponerende farge- og materialutvalg, er det ganske begrenset hvilke ikeamøbler du kan pimpe. Enn så lenge er det mulig å få til Bestå skjenker, Faktum kjøkkenserie og garderobeserien Pax.

I utgangspunktet leverer Superfront kun til Sverige, så det kan være litt komplisert å få bestilt. Men du kan ordne med transport selv. Alternativt kan du få det fraktet til et sted nær grensen, der du kan plukke det opp.

Kjappe fakta:
På nett: Superfront
Hva: Hardware som kan friske opp Ikeas Faktum, Pax eller Bestå.
Valuta: Du kan velge mellom en rekke ulike valutaer, blant annet svenske og norske kroner.
Hvor: Er du i Stockholm kan du besøke Superfronts showroom og se varene selv i det eksklusive handlesenteret Mood Stockholm i sentrum.

*Prisen på superfrontene (og knottene, og beina) er dessverre i et litt annet prissjikt enn Ikea. Så du ser meg ikke snuble med kniven først inn i et kjøkkenskap med det aller første. Men det kan hende jeg snubler og lager et stygt hull i en garderobeskapdør. Det er jo ikke så mange av dem. Enn så lenge får vi nøye oss med verdens mest glamorøse støvlist i messing.

Hva med moms og toll og skatt og sånn? Her er det du trenger å vite om import av møbler og byggemateriell

Oppdatert: Ifølge Superfront jobbes det nå med en transportløsning til Norge, som skal være klar om ikke så alt for lenge.