Lise og Knut Vidar fikk den lite gjeve prisen Norges styggeste kjøkken. Men med den grimme pokalen førte gratis oppussingshjelp og et flunkende nytt kjøkken. Se flere før-bilder fra Norges Styggeste Rom i bildespesialen under. Foto: TV3
Lise og Knut Vidar fikk den lite gjeve prisen Norges styggeste kjøkken. Men med den grimme pokalen førte gratis oppussingshjelp og et flunkende nytt kjøkken. Se flere før-bilder fra Norges Styggeste Rom i bildespesialen under. Foto: TV3Vis mer

Slik får du andre til å pusse opp for deg

Hadde det ikke vært deilig å få andre til å gjøre jobben - helt gratis?

«Når oppussings-programmet ruller over skjermen, er det stort sett for sent å melde seg på.»


Er du en av dem som så Norges Styggeste Rom på TV3 i går, og tenkte: Skulle ønske det var meg?

Alt om oppussing på DinSide finner du her

Dersom du ønsker å få hjelp fra et av de mange oppussingsprogrammene, er det tre ting som gjelder: Planlegging, god tid og tålmodighet. Og så må du ikke være redd for å vise hverken deg eller boligen din frem på TV.

Castingen for denne sesongen av Norges Styggeste Rom, er over for denne gang, ifølge Glenn Ø. Støldal, informasjonssjef i TV3. Men hvor skal man henvende seg for å få være med i en eventuell neste sesong?

Katrine Sørland og resten av Norges styggeste rom-teamet hjelper flere familier med oppussing i vår.  Foto: TV3
Katrine Sørland og resten av Norges styggeste rom-teamet hjelper flere familier med oppussing i vår. Foto: TV3 Vis mer


- Kommer det flere serier, eller lignende program, vil vi annonsere dette på nettsidene våre, sier Støldal til DinSide. I tillegg sender de gjerne promoer og egenreklame på kanalen i forkant.

Ønsker du oppussingshjelp, og synes du at det er greit at det blir TV-underholdning, er stalltipset å følge med på de ulike kanalenes nettsider med jevne mellomrom. Selve veien fra søknad, til casting og ferdig oppusset stue er lang, så selv om du ikke har et prekært oppussingsbehov i dag, kan det lønne seg å følge med. Plutselig kommer det programmet som leter etter akkurat deg og din bolig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ny trapp på en helg

Interiørhjelp

Før Allers Interiørpatrulje kom på besøk, så det slik ut.  Foto: Frode Larsen/ifi.no
Før Allers Interiørpatrulje kom på besøk, så det slik ut. Foto: Frode Larsen/ifi.no Vis mer


Selv om du ikke nødvendigvis får alt gratis, kan det også være hjelp å få fra et av de mange interiørbladene. For eksempel har Bonytt jevnlige reportasjer der leserne får hjelp av en interiørarkitekt til planleggingen, men selv må stå for både utgifter og arbeid ved gjennomføring av oppussingsprosjektet. De fleste interiørbladene har også faste spørsmål og svar-spalter der du kan skrive inn spørsmål, og få svar fra fagpersoner på trykk i bladet. Noen gir korte og enkle svar på kjappe spørsmål av typen "Jeg har lyseblå vegger i stuen. Hvilken farge bør jeg velge på sofaen", mens andre bidrar med detaljerte plantegninger med forslag til hvordan du best innreder hjemmekontoret.

Med Allers' interiørpatrulje får du også hjelp til innredning, med litt attåt. Interiørarkitekt Siv Munkeberg Bremer hjelper med planlegging, snekker Robert Brovold står for ett element, og i tillegg kan du få maling eller tapet, samt et møbel verdt opp til 20.000 kroner.

- Det er veldig stor interesse for å få hjelp av interiørpatruljen, vi får jevnlig henvendelser fra lesere som ønsker å få besøk av oss, sier Grete Sannes, interiøransvarlig i Allers til DinSide.

... og slik så det ut etter at oppussingen var ferdig.  Foto: Frode Larsen/ifi.no
... og slik så det ut etter at oppussingen var ferdig. Foto: Frode Larsen/ifi.no Vis mer


Interiørpatruljen har bidratt til rundt 40 ulike oppussingsprosjekter til nå. Dersom du ønsker å få hjelp, må du følge med i bladet, og få med deg når de søker etter nye oppussingsprosjekter. Før du søker bør du ha følgende klart:

  • Det er snakk om ett rom, og det bør være noe å jobbe med. Her er det ikke snakk om ekstrem oppussing, men oppgradering
  • Litt penger. Du må stå for noe materialer evt nye møbler selv
  • Tid og arbeidslyst. Når du har fått hjelpen, forplikter du deg til å gjennomføre prosjektet innen en viss tidsramme, slik at det kan bli en reportasje som trykkes i bladet
- I tillegg til at Brovold bidrar med en spesialsnekret løsning, er kanskje innredningsideene det som er mest verdt, sier Sannes. - Om man ikke får gjort alt med en gang er det veldig nyttig å få ideer til hva som kan gjøres, og hvordan - kanskje ikke minst i forhold til fargevalg.

Allers interiørpatrulje er et samarbeidsprosjekt mellom Allers, Informasjonskontoret for Farge og Interiør (IFI) og Møbelrådet.

Før-bildene: Disse får hjelp av TV3 i vår

Dette kjøkkenet her fikk smykke seg med tittelen Norges styggeste kjøkken. Foto: TV3
... det er kanskje ikke så rart? Foto: TV3
Teamet bak serien, altmuligmann-Elwin, programleder Katrine, snekker Torkel og interiørdesigner Halvor. Foto: TV3
Vi tror vi har sett verre i boligannonsene på Finn, men dette soverommet fortjener uansett en liten ansiktsløftning. Foto: TV3
I vår beveger programmet seg også utenfor hjemmet, og ser blant annet på øvingslokaler. Ville du blitt inspirert til å skrive en hit her? Foto: TV3
Tro det eller ei: Dette er et vaskerom. Det skal ihvertfall bli det! Foto: TV3
Dette eldresenteret får også hjelp av TV3 i vår. Foto: TV3
... det skjønner vi godt. Foto: TV3
Noen trenger mer hjelp enn andre. Foto: TV3
Litt mer mix enn match? Foto: TV3


Vi gjør oppmerksom på at Allers' eier Aller Norge også eier Aller Internett, som DinSide er en del av.