Slik er det nye Get-systemet

Fra i dag får du velge kanalene selv. Hvis du vil.

Startpakken består nå av 20 faste kanaler, og 20 som du selv kan velge.  Foto: Get
Startpakken består nå av 20 faste kanaler, og 20 som du selv kan velge. Foto: Get Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OPPDATERING: Get sliter med kapasiteten på sine nettsider akkurat nå, og det kan være du ikke får logget deg på Min Side-kontoen. Lenken til kanalvelgeren er også tatt bort. Øyvind Husby, leder for samfunnskommunikasjon i Get, har dette å si om grepet:

– Vi har tatt den bort mens vi fintuner systemet. Nå øker vi ressursene og skalerer opp løsningen, sier Husby.

Når serverkapasiteten blir bedre vil også kanalvelgeren legges ut igjen. Akkurat når det blir er fremdeles usikkert.

– Planen vår har vært å lansere i løpet av dagen, men vi vil ikke legge den ut igjen før vi vet at kundene får en god opplevelse.

Lanseres i dag

For en tid tilbake varslet Get at de skulle endre kanalsystemet sitt, og de siste to ukene har de stokket om på kanallisten slik at de fleste HD-kanalene ligger først på lista.

Det samme har Canal Digital gjort for sine parabolkunder

I dag lanseres det nye systemet, og i løpet av dagen kan du som er Get-kunde velge dine egne kanaler - eller i alle fall en del av dem. Du kan dessuten velge kanaler så ofte du vil, som vi kommer tilbake til lenger nede i artikkelen.

20 faste kanaler

For selv om de nå har åpnet for at kundene kan få velge kanaler selv, vil de fortsatt ha et ord med i laget.

I Start-pakken er det nå 20 faste kanaler, som NRK-kanalene, TV2, TV3, TVNorge, Viasat 4 og andre "vanlige" TV-kanaler.

Torbjørn Aamodt, leder for TV-tilbudet til Get, sier det nye systemet skal gi valgfrihet til dem som ønsker det, men samtidig ikke være noen omveltende endring for dem som ikke ønsker å benytte seg av valgmuligheten. Foto: Gaute Beckett Holmslet
Torbjørn Aamodt, leder for TV-tilbudet til Get, sier det nye systemet skal gi valgfrihet til dem som ønsker det, men samtidig ikke være noen omveltende endring for dem som ikke ønsker å benytte seg av valgmuligheten. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer


Det nye er at du nå kan velge 20 kanaler i tillegg til dette.

Ti av disse har Get allerede satt opp for deg, men de kan enkelt fjernes, og erstattes med kanaler du selv vil ha.

– Valgfrihet er flott for dem som ønsker det, men vi har også lagt opp ti anbefalte kanaler. Vil kundene velge selv så kan de altså det, men hvis ikke så skal ikke det nye systemet føles som en stor endring, sier Torbjørn Aamodt, leder for Gets TV-tjenester til DinSide.

Slik blir den nye toppboksen til Get. Og den er rett rundt hjørnet

Godt utvalg

Vi har sett litt på hvilket utvalg de har, og kort oppsummert er det en innholdsrik kanalliste du har å velge fra.

For eksempel kan de som følger tysk Bundesliga velge Eurosport 2 (i HD hvis du har HD-dekoder), og barna kan få både Cartoon Network, Disney Junior og Boomerang.

I tillegg har de fått med en rekke svenske, danske, franske og tyske kanaler.

Kanallisten er satt opp slik at de 20 faste kanalene ligger først, deretter de ti anbefalte kanalene, før andre kanaler følger på de neste plassene.

En helt ok løsning for dem som kun har Startpakken. Andre må nok lage seg en favorittliste eller programmere universalfjernkontrollen.

Startpakken består nå av 20 faste kanaler, og 20 som du selv kan velge.  Foto: Get
Startpakken består nå av 20 faste kanaler, og 20 som du selv kan velge. Foto: Get Vis mer


Noe for nerdene

Samtidig har det kommet til noen nye kanaler. Investigation Discovery og Fox Crime er nå inne i varmen også hos Get.

Ginx er en kanal som handler utelukkende om data- og konsollspill, og temaer rundt dette. Akkurat hva kanalen viser vet vi ikke, men basert på nettsiden deres kan dette se ut som en spennende kanal for alle nerdene der ute.

De som liker ekstremsport har også fått en ny kanal. Den heter Fatstone, og ifølge Get passer den for dem som liker alt som er ekstremt, men uten motor.

Canal Digital har nye bokser på vei. Både til kabelkundene og til parabolkundene.

Enkelt å velge

Vi fikk også en rask innføring i hvordan man skal velge kanalene. Inntrykket vårt er at dette burde være en enkel oppgave for de fleste.

Du logger deg inn på kundesiden din, følger instruksjonene, og så blir kanalene umiddelbart tilgjengelige på boksen din hjemme i stua.

Grensesnittet er også enkelt og intuitivt. Holder du musepekeren over et kanalikon kan du velge å legge den til med et lite museklikk.

Kanalvelgeren har et enkelt og intuitivt grensesnitt.  Foto: Get
Kanalvelgeren har et enkelt og intuitivt grensesnitt. Foto: Get Vis mer


Endrer kanalpakkene

For noen er ikke 40 kanaler nok. Tidligere har kanalpakkene vært mange og varierte, men nå har Get kokt det ned til tre hovedpakker: Start, Familie og Underholdning.

Med Familiepakken får du alle kanalene du måtte velge bort i Startpakken, men du får kun velge fem av de fremmedspråklige kanalene. For dette må du ut med 149 kroner på toppen av startpakken.

Underholdningspakken gir deg også alle kanalene, men i tillegg får du C More Total, med film og diverse sport, blant annet Tippeligaen. Prisen her er noe drøyere, 399 kroner, men husk at C More Total koster 349 kroner for seg selv.

Spesialpakker, som Premier League-kanalene til TV2 samt C More og Viasats kanalpakker, endres ikke.

Et godt alternativ

Oppsummert fremstår den nye løsningen til Get som en god løsning for folk som ser en del på TV. For kunder som allerede har Start-pakken vil vi påstå at dette er en svært positiv endring, tross alt får du nå velge mer selv.

Et annet poeng er at du kan endre valgene dine så ofte du vil, uten at det skal koste noe, ifølge Get. Dette høres for oss ut som et aldri så lite smutthull. Da kan du velge kanal etter det du vil se akkurat den dagen, for så å velge en annen kanal dagen etterpå.

Utvalget til Get står heller ikke tilbake for noen av konkurrentene, og utvalget HD-kanaler begynner etter hvert å bli meget bra. Get forsikrer også at det jobbes med å få flere på plass fortløpende.

Er du fornøyd med den nye løsningen? Er det noen kanaler du savner? Kom med din mening i kommentarfeltet under.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!