<b>Alt har sin pris</b> i Ikea-katalogen. Foto: YouTube
Alt har sin pris i Ikea-katalogen. Foto: YouTubeVis mer

Slik er det å bo i Ikea-katalogen

Ikke like praktisk som en kanskje skulle tro.

"Det ser ut som om det er tatt rett ut av Ikea-katalogen" er ikke akkurat en kompliment. For selv om de fleste norske hjem har både ett og tre innslag fra den svenske møbelkjeden, er det jo hyggelig at hjemmet sier noe om den som bor der.

På den annen side, når alle har enten en retrolampe (retro er et av de mest brukte søkeordene på Finn-torget), en Stressless, Syveren-stoler, Moccamaster eller Billy-bokhyller, hvor personlig er egentlig det?

Flytt rett inn?

Det er fryktelig upolitisk korrekt å si, men vi må innrømme det. Noen ganger frister det veldig å flytte inn i Ikea-katalogen. Det må jo være ekstremt deilig å flytte inn i et gjennomorganisert hjem fullt av smarte løsninger. Der noen har tenkt for deg.

Eller?

Den litt sære videosnutten under, laget for 48 Hour film project i Nederland tidligere i år, får det til å virke hyggeligere å bo i en Stepfordfamilie.

Videoen er litt sær, og selvfølgelig bare fjas, men likevel - et morsomt fredagsavbrekk for alle dem som én eller annen gang har hatt et lite ønske om å flytte inn i Ikea-katalogen:


Lei av utstillingsboliger?

Det var svenske Moa Söderhielm. Ikke minst ble hun lei av alle flosklene som ble brukt til å beskrive boligene. Til tross for at hun selv jobber med interiør, vet hun godt at hverdagen er milevis fra de striglete bildene, der ikke en leke, et eple eller en avis er tilfeldig plassert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Man ser jo med én gang at sånn er det ikke mulig å ha det, sa Söderhielm til DinSide tidligere i høst.

Resultatet ser du her: Se de fantastiske hjemme hos-bildene