Før du bytter, må du finne frem nummeret på strømmåleren din, samt lese av målerstand.  Foto: Colourbox.com
Før du bytter, må du finne frem nummeret på strømmåleren din, samt lese av målerstand. Foto: Colourbox.comVis mer

Slik bytter du strømleverandør

Spar tusener på få minutter.

Godt inn i november har kulden satt seg, og strømregningene øker omvendt proporsjonalt med at gradestokken faller. Det er heldigvis mange måter å krympe strømregningen på, og en av de smarteste er å velge billigst strømleverandør.

Strømkalkulator: Finn billigste leverandør for deg og ditt strømforbruk

Men hva gjør du, når du har funnet frem til billigste strømleverandør?

Slik bytter du

Med vår strømkalkulator finner du enkelt frem til kontaktdetaljer for det selskapet du ønsker å bytte til. Ved hjelp av urlen til selskapet nettsider, klikker du deg videre, og så er det bare å fylle ut med relevante data.

Du kommer til å trenge litt informasjon, du ikke nødvendigvis husker på, så det kan være greit å finne frem dette på forhånd:

  • Målerpunkt Id (dette finner du på strømregningen din)
  • Målerstand (bør leses av så nært opptil byttetidspunkt som mulig)

Har du dette klart foran deg, er operasjonen gjort på få minutter: Fyll inn alle felter, og trykk bekreft. Så ordner strømselskapet resten. Din nye leverandør vil informere din nåværende strømleverandør og netteier om leverandørskifte, og omtrent tre uker senere vil byttet skje. Du vil nå motta strøm fra din nye strømleverandør.

Problemer?


Dersom det skulle oppstå problemer, eller om du av en eller annen grunn ikke får det til, kan du sende selskapet en mail, så kontakter de deg for den informasjonen de trenger, men da vil det ta litt lengre tid før du får byttet, avhengig av hvor travel det aktuelle strømselskapet er. Du kan selvfølgelig også ringe dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De fleste nettselskapene gir deg også muligheten til å printe ut et skjema du kan fylle ut, og fakse eller sende i posten.

Så er spørsmålet bare: Betaler du for mye for strømmen din? Sjekk med vår strømkalkulator

Les også: Kutt strømregningen med styringssystem