Med denne smarte dingsen blir alle tannbørster elektriske. Foto: japantrendshop.com
Med denne smarte dingsen blir alle tannbørster elektriske. Foto: japantrendshop.comVis mer

Slik blir tannbørsten din ALLTID elektrisk

Men er det egentlig noen vits?

Hva slags tannbørste bruker du? (Avsluttet)
Elektrisk tannbørste(44%) 173
Manuel tannbørste(44%) 172
Jeg pusser ikke tennene(12%) 46
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Tenner er noe de fleste av oss har, og det gjelder å ta vare på dem for å kunne beholde dem lengst mulig. Gebiss er tross alt ikke noe å sikte etter.

Og selv om alle pusser tennene på sin egen måte, er det faktisk regler for hvordan du gjør best rent.

Tar du godt vare på tennene dine? Test her!

Billige tannbørster best i test

Det er fort gjort å tro at den dyreste tannbørsten med penest design og spennende effekter er den beste tannbørsten, men en test utført av det danske forbrukermagasinet Tjek viser at de er slett ikke bedre enn de enklere og billigere tannkostene.

I den danske testen kom det nemlig frem at vinnerne var tannbørstene til Coop-kjedens billigmerke X-tra og tannkosten Smile Basic. Begge har en pris på kun 5 danske kroner - som tilsvarer 6 norske kroner.

Selv om den gode, gamle manuelle tannbørsten fungerer helt fint dersom du bruker den riktig, er det likevel kanskje mer fristende med en elektrisk tannbørste.

Er elektrisk tannbørste veien å gå? Test: Philips Sonicare for barn

Gjør alle tanbørster elektriske

«Sonic All» heter den nye tannbørste-adapteret som du kan plassere alle typer tannbørster i. Da vil den vanlige, billige tannbørsten plustelig virke som en fancy elektrisk tannbørste.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge den japanske nettsiden, japantrendshop.com, som selger denne saken, vil tannbørsten i løpet av ett minutt vibrere med hele 15.000 ultrasoniske bølger. Disse bølgene skal være mellom 16 og 20.000 Hz, som visstnok skal gjøre tennene rene over alt, uten at du trenger å bruke noe energi på dette.

Produktet finnes i grønn eller rosa, og koster 87 dollar, noe som tilsvarer 532 norske kroner.

Slik skal «Sonic All» fungere, ifølge produsenten. Foto: japantrendshop.com
Fås i grønn og i rosa. Foto: japantrendshop.com

Se bilder av tannbørste-adapteret her:

Det store spørsmålet er bare om det egentlig har noen hensikt, da du faktisk får kjøpt elektriske tannbørster til tilsvarende pris. Et raskt søk på Kelkoo viser nemlig at du kan få elektriske tannbørster til under 532 kroner.

Får du virkelig hvitere tenner av dette? Test: tannkrem

Hva er best: manuell eller elektrisk?

Men er det i det hele tatt noe poeng i å bruke elektriske tannbørster dersom den manuelle gjør en grei jobb?

– Kliniske tester viser at det blir mer plakkfjerning ved bruk av elektriske tannbørster enn manuelle børster. Det er fordi de elektriske gjør en jobb i tillegg til at du gjør den vanlige pussejobben, som du ville ha gjort ved bruk av en manuel-tannbørste, forklarer tannlege Kha Duong, ved Tannpaleet i Kristiansand, til DinSide.

Han kjenner ikke til dette adapteret som skal få vanlige tannbørster til å vibrere, men påpeker at det er ikke at den har den samme oscillerende effekten som eksempelvis en Phillips Sonicare har. Etter det tannlegen erfarer kan en elektrisk tannbørste til 200 kroner gjøre en bra pussejobb.

DinSide har tidligere skrevet at nordmenn bruker samme tannbørste i et halvt år. Ifølge produsentene skal du skifte tannbørste hver tredje måned, men det er pusseteknikken din som avgjør hvor fort den slites.