Kakeservereren finnes både i plastversjon og i rustfritt stål.  Foto: Produsenten
Kakeservereren finnes både i plastversjon og i rustfritt stål. Foto: ProdusentenVis mer

Slik blir du garantert gift

En kakespade er ikke lenger bare en kakespade.

Til nå er det vel bare konditorier som har klart det utrolige: å forme det perfekte kakestykket. I flere generasjoner har folk flest måtte ta til takke med en vanlig kakespade, og selv avgjøre hvor spiss eller tykk kakestykket skal være.

Resultatet av dette har vært både suksessfullt, middels og katastrofalt. I verste fall ender du med at kakestykket velter idét du planter det på fatet ditt, noe som også indikerer at du ikke blir gift. Skjebne verre enn døden, altså.

Men nå har det faktisk kommet en løsning på det forferdelige kakeproblemet. Den nye kakeservereren sørger nemlig for at du ikke trenger å sette fremtiden på spill neste gang du skal unne deg et kakestykke eller to.

Her er vinnerne! Den ultimate kjøkkenfavoritten

En «revolusjon»

Kakeservereren får følgende omtale på nettbutikken Enklereliv.no:

«Det er ikke ofte man ser en helt ny tilnærming til et gammelt produkt. Denne kakespaden og servereren tror vi vil imponere deg selv, gjestene og ditt bakverk. Kakeservereren fungerer på alt fra bløtkaker til kringler, alt etter hva du ønsker å benytte den til. Den finske innovasjonen har allerede blitt en bestselger i sitt hjemland Finland og i USA. Nå har den kommet til Norge og er klar til å revolusjonere ditt bakverk!»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kakerevolusjonen heter «Cake Server» og kommer fra produsenten Magisso. Den har et pent design, men ved første øyekast er det kanskje vanskelig å se hva det egentlig er.

I omtalen står det at kakeservereren har vunnet den anerkjente Red Dot Desing Award for sitt vakre, innovative og funksjonelle design. Den skal også ha oppnådd stor status i USA, og er utstilt ved Museum of Modern Arts i San Francisco. En imponerende cv med andre ord.

DinSide har tidligere skrevet om Velux dagslyslampe og dusjen «Unum Rain Shower and Hand Shower», som også har vunnet Red Dot Design Awards

Steg 1: Finn en kake du har lyst å sette tennene i. Foto: Øivind Idsø
Sørg for at det ikke er noen høye kanter rundt ditt "offer". Foto: Øivind Idsø
Så er det bare å hugge i vei. Pass på at du trykker spaden ned på den skarpe siden. Foto: Øivind Idsø
Når du har "hugget" ut kakestykket, løfter du det bort ved å klemme litt ekstra rundt kaken. Foto: Øivind Idsø
Se så fine! Foto: Øivind Idsø
Litt gris blir det, men hva gjør vel det? Er du ekstra fin på det, kan du vaske kakespaden mellom hvert kutt. Jo hardere kaken er, jo bedre blir resultatet. Foto: Øivind Idsø
Slik ser kakeservereren ut i rustfritt stål (kr 349, www.enklereliv.no) Foto: Produktbilde

Slik virker kakeservereren

Leserne har talt: Kjøkkendingsen vi ikke vil ha

Enkel å bruke

Kakeservereren finnes i ulike farger i plast, blant annet svart, limegrønn, lilla og hvit. Plastmodellen koster 149 kroner, mens modellen i rustfritt stål koster 349.

DinSide testet plastversjonen på tre ulike kaker; ostekake, sjokoladekake og marsipankake. Kakeservereren passet best til sjokoladekake, mens ostekaken var den største utfordringen.

Av erfaring pleier det første kakestykket å være en utfordring, noe som gjør at folk ofte gruer seg til dette. Men med kakeservereren er det faktisk ganske gøy å skjære det første stykket.

Se video her

DinSide tester kaffemaskiner: Store prisforskjeller på kapselkaffen

Alt du trenger å huske på er å legge kakeserveren ned med den skarpe siden. Dette finner du ut ved å kjenne litt på formen. Det blir på en måte som en pepperkakefigur, og er ikke noe særlig komplisert.

Etter du har lagt formen ned i kaken, løfter du opp kakestykket ved å klemme formen forsiktig rundt kakestykket. Så kan du enkelit transportere den fra kakefatet til fatet, og slipper taket idét kaken er trygt plassert.

Testresultat

Cake Server fra Magisso

Pent design, enkel å bruke, kakestykkene blir kjempefine og ser mer innbydende ut, en fin julegave til den som har alt.

Litt vanskelig når du skal skjære det andre stykket, 349 kroner er dyrt, passer ikke så godt til kaker som har veldig myk konsistens.

Se alle våre tester